Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Koko

Paino

Sort by

Sulje
Sivu
per sivu

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 42

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 42

Sort by

Sulje
Sivu
per sivu

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 42

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 42


Millainen nyrkkeilysäkki sopii minulle?

Nyrkkeilysäkin ja -hanskojen hankkiminen on pieni investointi hyötyihin nähden. Kannattaa kuitenkin ennen nyrkkeilysäkin hankkimista punnita, mikä vaihtoehto sopii juuri sinulle parhaiten. Nyrkkeilysäkkejä on erikokoisia, -mallisia, -värisiä ja ne on valmistettu eri materiaaleista. Ensinnäkin aikaisempi treenikokemus sekä laji luovat vaatimuksia. Oletko länsimaisen nyrkkeilyn harrastaja tai urheilija vai harrastatko jotain itämaista kamppailu- tai taistelulajia kuten karatea, thainyrkkeilyä tai taekwondoa?

Kevyt perussäkki sopii yleensä nuorille, monille naisille sekä niille, jotka haluavat treenata enemmän aerobista kuntoa ja muokata vartaloa. Perussäkki on hyvä aloittelijoille, mutta voiman kehittyessä kannattaa valita painavampi nyrkkeilysäkki, joka ei heilu niin paljon sitä lyötäessä. Suuret ja keskisuuret säkit on tarkoitettu etenkin voimatreeniin ja lajiharjoitteluun. Painavammat säkit tuovat enemmän vastusta ja näin ollen lisäävät myös vaikeusastetta sekä kasvattavat voimaa. Raskaan sarjan nyrkkeilijöiden kannattaa valita noin 50-kiloinen säkki. Nyrkkeilyyn, potkuihin ja jopa heittoihin soveltuu säkki, joka yltää suunnilleen pääsi yläpuolelta vyötäröön saakka. Taistelulajeissa käytettävät pitkät säkit ovat pidempiä ja yleensä ottaen painavampia, ja ne soveltuvat paremmin potkuille.

Pienemmät nopeussäkit on tarkoitettu nopeusharjoitteluun. Päärynäpallon lyöminen kehittää silmän ja käden välistä koordinaatiota, reaktionopeutta, kontrollia sekä lyöntirytmiä ja parantaa liikkeen virtausta. Sen käyttö opettaa pitämään kädet ylhäällä. Mitä suurempi säkki on, sitä enemmän voimaa tarvitaan liikkeen ylläpitoon. Raskaimpia käytetään voiman ja kestävyyden kasvattamiseen. Yleensä nopeussäkit on täytetty ilmalla ja ne kiinnitetään kattoon tai seinään telineen avulla. Pistepallo, eli katto-lattiapallo, taas on kiinni sekä katossa että lattiassa. Sitäkin käytetään nopeusharjoitteluun. Pistepallo, eli katto-lattiapallo, taas on kiinni sekä katossa että lattiassa. Pistepalloa lyötäessä se ”iskee” takaisin eri vauhdeilla ja kulmissa, joten lyöjän tulee reagoida, väistää tai lyödä nopeasti, mikä kehittää samanaikaisesti monia nyrkkeilyssä vaadittavia osa-alueita.

Maissipallon käyttö taas parantaa lyöntitarkkuutta ja suojausta. Sitä hyödyntämällä saa hyvän tuntuman iskuun. Voiman käyttö ei ole pääasia, vaan maissipallon avulla saa hyvän tuntuman iskuun, oppii liikuttamaan päätään ja harjoittelemaan väistötekniikkaa.