vastusharjoittelu

Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Sort by

Sulje
per sivu

7 tuotteita näkyvillä

7 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

7 tuotteita näkyvillä

7 tuotteita näkyvillä

Välineet vastusharjoitteluun lihasvoiman, kestävyyden ja räjähtävyyden kehittämiseen

Vastusharjoittelu on tehokas tapa kehittää erityisesti nopeasti aktivoitua lihassoluja, sekä lihasten kestävyyskuntoa. Vastusharjoittelun perusidea on tehdä liikkeitä vastuksen kanssa, joka vetää/työntää/estää kehoa vastakkaiseen suuntaan. Vastusharjoitteluun suunnitellut tarvikkeet ovat usein myös erinomaisia apuvälineitä lihasten herättelyyn ja lämmittelyyn, sekä kehon kuntoutukseen.

Yleisimpiä vastusharjoitteluvälineitä ovat erilaiset vastusvyöt ja -nauhat, sekä monella julkisellakin kuntosalilla tavattava vastuskelkka. Monia samoja liikkeitä voidaan harjoitella myös mm. yksinkertaisella vastuskuminauhalla, mutta vastusharjoitteluun suunnitellut välineet ovat yleisesti hyvin spesifisti valmistettuja tehostamaan liikkeitä optimaalisen vastuksen saavuttamiseksi.

  • Vastusvyöt tulevat monessa eri mallissa ja käyttötarkoituksessa. Perinteinen vastusvyö puetaan lanteen ympärille, josta lähtevä vastuskuminauha kiinnitetään kiinteään pisteeseen, jolloin vastus vetää kehoa takaisin sprintatessa eteenpäin.
  • Vastuskelkat ovat nimensä mukaan kelkkoja, joiden pidikkeisiin saadaan asetettua itselle sopiva määrä levypainoja. Lastattu kelkka toimii vastuksena, jota työnnetään eteenpäin luistavalla alustalla (esim. tekonurmi).

Vastusharjoittelu soveltuu kaiken tasoisille kuntoilijoille, ja välineet ovat suunniteltu käytettäväksi käyttäjän koosta, iästä tai kuntotasosta riippumatta. Erilaiset vastusnauhasetit kuten combat trainerit soveltuvat hyvin myös kotiharjoitteluun tai esimerkiksi ryhmäliikuntaan, sillä niitä voidaan hyödyntää ja soveltaa lukemattomilla tavoilla eri liikkeisiin mahdollistaen koko kehon lihaskunnon kehittämiseen.