Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Vastuksen säätö

Vastustasot

Vastustyyppi

Vauhtipyörä

Vetotyyppi

Max. Käyttäjäpaino

Sort by

Sulje
per sivu

17 tuotteita näkyvillä

17 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

17 tuotteita näkyvillä

17 tuotteita näkyvillä

TUTUSTU SAATAVILLA OLEVIIN TREENISOVELLUKSIIN

Treenisovelluksia on joka lähtöön ja monet Treenikaupan myymistä kuntolaitteista on yhteensopivia yhden tai useamman sovelluksen kanssa. Siksi kokosimme suosituimmat treenisovellukset kätevästi selailtavaksi. Tutustu ja vie harjoittelusi uudelle tasolle sovellusten avulla!

Katso kaikki treenisovellukset →


Soutulaitteet - Kuinka valita soutulaite

Sisäsoutu on kasvattanut tasaisesti suosiotaan kotikuntoilussa. Yksi syy tähän on suosittu crossfit -harjoittelu, johon soutulaitteet kuuluvat oleellisesti. Soutu on kokonaisvaltaista aerobista liikuntaa ja siinä käytetään ala- ja keskivartalon lisäksi myös ylävartalon suuria lihasryhmiä. Soutuliikkeen veto on erityisen hyvä vahvistamaan yläselän lihaksia, jotka kohentavat ryhtiä niveliä liiaksi kuormittamatta.

Soutuharjoittelu soveltuu myös hyvin kuntoutukseen ja painonhallintaan. Ylipainoiselle juoksu voi olla liian raskasta, mutta soutu auttaa vahvistamaan tärkeitä lihasryhmiä kehittäen samalla kestävyyttä.

Markkinoilla on lukuisia erilaisia soutulaitteita. Useimmissa malleissa on vauhtipyörällinen vastus, mutta myös ilma- ja vesivastuksella olevia malleja löytyy. Vauhtipyörällisiä malleja on saatavilla sekä manuaalisella vastuksensäädöllä että tietokoneohjattuna. Useat soutulaitteet tarvitsevat säilytykseen vain vähän tilaa, sillä ne voi taittaa kasaan tai nostaa pystyyn.

Soutulaite vai jokin muu kuntoilulaite

Soutulaitteella harjoittelu on moniin muihin laitteisiin verrattuna erittäin monipuolista, koska siinä käytetään aina laajoja liikeratoja sekä suuria lihasryhmiä. Soutu vahvistaa myös selän lihaksia merkittävästi enemmän kuin esimerkiksi juoksu tai pyöräily. Soutuharjoittelussa 84%:a kehon lihaksista työskentelee, joten soutu on yksi markkinoiden tehokkaimmista kuntoilumuodoista.

Soutulaitteessa istutaan, joten harjoittelu on hyvin nivelystävällistä ja näin ollen myös turvallisempaa kuin esimerkiksi juoksumatolla harjoittelu. Laitteen käyttäminen on helppoa ja yksinkertaista. Juuri käytön tehokkuus ja helppous houkutteleekin monet soutulaitteiden käyttäjiksi.

Jos haluat miellyttävän ja helppokäyttöisen harjoituslaitteen, parantaa lihasvoimaa ylävartalossa ja samalla ylläpitää ryhtiä, on soutulaite hyvä valinta. 

Kuinka valitsen soutulaitteen itselleni

Hankinnassa huomioon otettavia seikkoja on monia. On hyvä pyrkiä valitsemaan juuri sinun tavoitteeseen ja tasoon soveltuva laite. Aluksi on hyvä miettiä kuinka paljon tilaa sinulla on kotona? Oletko aloitteleva kuntoilija vai jo soutuharrastaja? Kuinka monta kertaa viikossa harjoittelet? Onko sinulla jokin tavoite? Millainen on hankintabudjettisi? Kuinka pitkä olet ja kuinka paljon painat? Haluatko manuaalisen vastuksensäädön vai tietokoneella säädettävän?

Yleisesti mitä enemmän olet valmis laitteen hankintaan satsaamaan sitä laadukkaamman ja jämäkämmän laitteen saat. Myös ergonomia ja maksimivastus paranevat samalla. Edullisimmat laitteet ovat joskus kooltaan kovin pieniä, joten suurempien henkilöiden liikeradat voivat jäädä vajaiksi pienemmissä laitteissa. Samaten laitteen maksimikäyttäjäpaino voi tulla suurikokoisimmilla käyttäjillä vastaan.

Hyvän maltilliseen kotikäyttöön soveltuvan soutulaitteen saat alle 500 eurolla, mutta jos kaipaat parempia soutuominaisuuksia, tasaista vastuksensäätöä ja esimerkiksi tietokonetta laajoilla ominaisuuksilla, on silloin suositeltavaa valittava yli 500 euron arvoinen laite.

Yleisimmät kysymykset

• Liikkuuko soutulaite ja tarvitsenko jonkinlaisen suojamaton laitteen alle?
Useimpien soutulaitteiden alla on kumiset tassut, joiden tarkoitus on pitää laite hyvin aloillaan vaikka laitetta soudettaisiinkin kovalla tempolla. Kuitenkin on suositeltavaa, että laitteen alle sijoitetaan varmuuden vuoksi jonkinlainen suojamatto, sillä on mahdollista että kumitassujen alle pääsee ajan myötä pölyä ja tassujen pito heikkenee. Suojamatto pitää laitteen paremmin aloillaan ja estää lattiaan tulevia jälkiä.

• Valitsenko ennemmin ketju- vai hihnavetoisen soutulaitteen?
Hihnavetoinen laite on yleisesti ottaen hiljaisempi käyttää kuin ketjuvetoinen. Jos olet hankkimassa laitetta esimerkiksi kerrostaloasuntoon, on suositeltavaa hankkia hihnavetoinen laite. Kuntosalitasoiset laitteet ovat useimmiten ketjuvetoisia. Ketju mahdollistaa hieman kovemman voiman käytön harjoitellessa, eikä se veny yhtään soudettaessa.

Ketjuvetoista laitetta pitää rasvata aika ajoin, joten hihnavetoinen laite on hieman huoltovapaampi. Tosin hyvin hoidettuna ketjuvetoinen laite kestää pidempään, koska hihnavetoisen laitteen hihnaosa pitää jossain välissä vaihtaa. Kotikäyttäjän ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan hihnan kestävyydestä, sillä se kestää kyllä normaali käytössä pitkään.