Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Sort by

Sulje
per sivu

10 tuotteita näkyvillä

10 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

10 tuotteita näkyvillä

10 tuotteita näkyvillä


Kehitä kehonhallintaa tasapainolaudalla

Tasapaino on jokaiselle tuttu asia, mutta tasapainon moninaisia yhteyksiä kehon toimintaan tulee harvemmin ajatelleeksi. Tasapainoa näkee usein testattavan leikkimielisesti ”silmät kiinni nyt, jalasta kiinni nyt” -tekniikalla, mutta vaikka pystyssä ei yhdellä jalalla kauan pysyisikään, niin asia heitetään helposti vitsiksi. Monet sisäistävät tasapainon merkityksen vasta kun eteen tulee jonkinlainen kuntoutumisprosessi. Kuitenkin hyvän kunnon ja toimintakyvyn vuoksi sekä vammojen ennaltaehkäisyn näkökulmasta tasapainoa kannattaa ehdottomasti harjoittaa lapsesta asti. Ihminen tarvitsee tasapainoa lähes kaikessa mitä tekee, oli kyseessä sitten juoksu, hyppääminen, lapsen pukeminen tai vaikkapa langan laittaminen neulan läpi.

Tasapainolaudat ovat kokonaisvaltaisia ja sopivat kaikille

Tasapainolaudat sopivat moniin tilanteisiin ja tarkoituksiin. Niitä käytetään mm. kotioloissa, työpaikalla, fysioterapiassa, kuntoutuksessa, kehonhallinnan kursseilla ja valmennuksessa. Joku voi hyödyntää niitä työpaikoilla esimerkiksi työpisteen ergonomiaa parantaessa. Toinen taas pitää laudalla tasapainoilusta ja kyykkäämisestä vaikkapa televisiota katsellessa. Kolmas voi pitää tasapainolautatreeniä harjoitteluohjelmassaan haastavana ja täydentävänä fysiikkaharjoitteluna. Mikä parasta, laudat soveltuvat jokaiselle kuntotasosta riippumatta. Niiden avulla saa tehtyä juuri niin haastavia harjoituksia kuin itse haluaa. Niinpä niistä hyötyy sekä kuntoutuja, aloitteleva kuntoilija että kokenut urheilija.

Tasapainolaudat ja tasapainotyynyt tarjoavat harjoitteluun epävakaan alustan ja harjoittavat nimensä mukaisesti tasapainoa ja asentoaistia. Niitä käyttämällä saa myös lyhennettyä reaktioaikaa ja parannettua koordinaatiota. Asentoa joutuu aktiivisesti ja nopeasti korjaamaan sekä monien ruumiinosien ja lihasten täytyy toimia yhtäaikaisesti. Lisäksi laudat sopivat lihasten vahvistamiseen sekä koko kehon lihaskuntoharjoitteluun. Käyttö tuo haastetta normaaleihin lihaskuntoliikkeisiin ja monipuolistaa urheilijan harjoitusohjelmaa.

Laudat tai tyynyt ovat edullisia mutta monikäyttöisiä treenivälineitä. Ne on kätevä ottaa mukaan matkalle, jolloin liikkeitä voi tehdä melkeinpä missä vain. Tasapainovälineiden käyttö lisää myös keskittymistä ja hauskuutta kuntoiluun.

Tarjolla erilaisia vaihtoehtoja

On olemassa erilaisia tasapainolautoja sekä tasapainotyynyjä ja twistereitä. Toiset ovat kovasta materiaalista tehtyjä, kun taas toiset on valmistettu pehmeämmästä materiaalista. Jälkimmäisistä käytetään yleisimmin nimitystä tasapainotyyny. Tasapainolautoja ja -tyynyjä on erikokoisia niin leveydeltään kuin korkeudeltaan.
Kovapintaiset tasapainolaudat ovat leveydeltään 36 – 40 cm. Ylempi osa on yleensä tasainen ja sen alla on pyöreähkö (ja usein korkeutta säädettävä) pala, joka tekee harjoittelualustan epästabiiliksi. Ideana on pysyä tasapainolaudan tai tasapainotyynyn päällä pitäen asento tai liikerata mahdollisimman vakaana. On malleja, joita voi hyödyntää erinomaisesti myös voimaharjoittelussa, etenkin toiminnallisessa harjoittelussa painavamman alustan ansiosta. Treenatessa on muistettava turvallisuus. Tasapainolauta on parempi laittaa maton päälle, jottei se lipsu alta pois. Jos et ole tottunut vielä käyttämään lautaa, niin on viisasta sijoittaa se jonkin tason, seinän tai pöydän lähelle, josta saa tukea tiukan paikan tullen. Tasapainolaudoilla on parempi olla ilman kenkiä, jolloin saat paremman tuntuman pintaan.
Tasapainotyyny taas on pehmeä ja sen pinnassa olevat nystyrät aktivoivat jalkapohjan lihaksia ja parantavat verenkiertoa. Tyynyn voi sijoittaa lattian lisäksi myös tuolille, mikä pistää keskivartalon lihakset töihin ylläpitäessään optimaalista istuma-asentoa.

Twisteriä käytetään keskivartalon lihaksia vahvistamaan ja selkäkipuja ehkäisemään. Sen avulla saa kauniin vyötärön ja se auttaa painonhallinnassa. Jos sinulla on kuitenkin ongelmia sivukiertojen kanssa, niin twistaava liike ei ole ehkä sinua varten.