-
Ilmainen toimitus noutopaketilla
tilauksille, jotka ylittävät 69€ (max. 30kg)
-
Nopeat toimitukset
vain 2-4 arkipäivää tuotteesta riippuen
-
Tilaa ilman riskiä
ilmainen tuotepalautus 60pv ajan
-
Alin hintatakuu
maksa vain markkinoiden halvin hinta
Suodata
Sulje
Suodata
Spinningpyörät - Kuinka valita spinningpyörä
Spinningpyörä on tarkoitettu alun perin kuntosaleilla tapahtuvaan ohjattuun ryhmäliikuntapyöräilyyn. Spinning on viimeisen kymmenen vuoden aikana lajina yleistynyt ja saanut laajan kannattajakunnan. Useimmiten spinning -pyörän hankkivat henkilöt jo harrastavat spinningiä kuntosalilla tai harrastavat esimerkiksi maantie- tai maastopyöräilyä. Saadun suosion myötä kotikuntoilijatkin ovat kuitenkin löytäneet spinning -pyörät.
Spinningpyörä on riisuttu, sähkötön ja täysin mekaaninen versio kuntopyörästä, eikä niissä näin ollen ole useimmiten tietokoneita. Spinning -pyörän tarjoama ajoasento muistuttaa kilpapyöräilyä ja vastus tulee painavasta vauhtipyörästä. Vastusta säädetään manuaalisesti ja pyörässä on usein lukkopolkimet, joihin voidaan kiinnittää pyöräilykengät.
Vaikka spinningpyörä on alun perin suunniteltu aktiivikäyttöön, soveltuu se kuitenkin hienosti myös normaaleille kotikuntoilijoille. Aivan aloitteleville pyöräilijöille laitetta ei kuitenkaan suositella, sillä jotkin henkilöt voivat kokea etukenoisen ajoasennon raskaaksi.
Spinningpyörä vai jokin muu kuntoilulaite
Kuten normaalikin kuntopyörä on spinning -pyöräkin yksi helppokäyttöisimmistä ja turvallisimmista aerobisista laitteista. Siinä käyttäjä istuu paikallaan toisin kuin monissa muissa laitteissa. Istuma-asento myös vie osan käyttäjän painosta pois polkimilta, joten harjoittelu ei kuormita liikaa polvien ja nilkkojen niveliä.
Spinningpyörä vaatii vain hyvin vähän tilaa verrattuna esimerkiksi juoksumattoon, soutulaitteeseen tai crosstraineriin. Spinning -pyörät eivät ole kovin kevyitä, mutta niissä on siirtopyörät, joiden avulla laite on helposti siirrettävissä harjoittelun jälkeen sivummalle.
Kuntopyörää laajemmat istuimen ja ohjaustangon säädöt mahdollistavat hyvin ergonomisen treeniasennon, jonka myötä myös selän alueelle kohdistuu vähemmän painetta esimerkiksi juoksu- tai crosstrainer -harjoittelussa.
Miten valitsen itselleni spinningpyörän?
Spinningpyörät ovat ns. kovempaan ajoon tarkoitettuja pyöriä. Jos harrastat jo esimerkiksi maantiepyöräilyä tai triathlonia on spinningpyörä sinulle ehdoton valinta.
Hankinnassa huomioitavia asioita ovat vauhtipyörän paino, ketjuveto vai hihnaveto, istuimen ja ohjaustangon säädöt, maksimikäyttäjäpaino, lukkopolkimet ja istuimen muoto. Myös spinning pyörissä hinta määrittää paljon laitteen tasoa. Hyvän maltillisempaan harjoitteluun suunnitellun pyörän saat alle 500 euron hintaan mutta jos kaipaat poljennalta sulavuutta ja tasaista vastuksensäätöä tai muita vastaavia ominaisuuksia, on silloin valittava 500 eurosta ylöspäin olevat laitteet.
Perussääntönä voidaan pitää sitä, että mitä korkeammaksi hinta nousee, sen laadukkaamman, jämäkämmän, sulavamman ja varmatoimisimman laitteen saat. Mikäli haluat että pyörä tarjoaa sinulle riittävästi vastusta, on hyvä hankkia laite, jossa on suurikokoinen vauhtipyörä.
Jos omistat jo juoksumaton ja kaipaat vierelle toista laitetta, suosittelemme spinning pyörän hankkimista.
Yleisimmät kysymykset
• Mitä eroa on hihna- ja ketjuvetoisilla pyörillä?
Ketjuvetoiset mallit ovat usein edullisempia kuin hihnavetoiset. Hihna on valmistettu kumista (usein esim. kevlar -vahvistettu) ja ketju taas teräksestä. Hihnavetoinen pyörä on hiljaisempi ja huoltovapaampi. Täysin huoltovapaa ei hihnakaan ole, sillä kovassa käytössä olleessaan se pitää aika ajoin vaihtaa. Ketju kestää taas pidempään, mutta sitä pitää usein rasvata. Suurin käytännön ero huoltotoimien lisäksi on siis laitteesta kuuluva ääni. Mikäli haluat hiljaisemman laitteen valitse hihnavetoinen.
• Millaiset pyöräilykengät soveltuvat käytettäväksi spinningpyörän polkimiin?
Niin kenkiä kuin polkimiakin on markkinoilla lukuisia erilaisia. Tämän vuoksi on hyvä varmistaa aina hankintaa tehdessä erikseen, millainen kenkä sopii käytettäväksi kunkin polkimen kanssa. Usein spinningpyörissä on toisella puolella poljinta normaalipoljin varustettuna säädettävällä hihnalla. Tälle puolelle soveltuu käytettäväksi normaalit urheilujalkineet. Toisella puolella on lukkopolkimen kiinnike. Yleisimmin kiinnike on SDP standarding mukainen. Usein pyöräilyjalkineiden mukana tulee SDP polkimien kiinnikkeet, jotka ovat yhteensopivat SPD polkimien kanssa. Mikäli kiinnikkeet eivät sisälly kenkiin, voi ne usein ostaa erikseen. Varmista kuitenkin aina ennen ostopäätöksen tekemistä polkimien ja jalkineiden yhteensopivuus.