-
Ilmainen toimitus noutopaketilla
tilauksille, jotka ylittävät 69€ (max. 30kg)
-
Nopeat toimitukset
vain 2-4 arkipäivää tuotteesta riippuen
-
Tilaa ilman riskiä
ilmainen tuotepalautus 60pv ajan
-
Alin hintatakuu
maksa vain markkinoiden halvin hinta
Suodata
Sulje
Suodata
Plyo- ja hyppybokseilla tehoa hyppyihin
Et ole varmaan välttynyt korkeaakin korkeammille tasoille hyppivien treenaajien videoilta sosiaalisessa mediassa? Miten ihmeessä he kykenevät ponnistamaan niin korkealle ja päätyvät vielä jaloilleen? Treenikaverina heillä on mitä todennäköisimmin ollut hyppyboksi, jos toinenkin. Plyobox -harjoituslaatikot ovat toiminnallista treeniä rakastavan ehdoton harjoitusväline. Niiden avulla voi treenata voimaa (etenkin nopeusvoimaa), kestävyyttä, koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja ketteryyttä. Harjoittelu on erittäin tehokasta ja tuloksia syntyy nopeasti. Se kuormittaa myös kestävyyskuntoa, sillä hengityselimistö joutuu kovatempoisessa hyppytreenissä koville. Näin ollen treeni edistää sydämen ja verisuonten hyvinvointia. Lisäksi hyppyharjoittelu kiinteyttää ja polttaa rasvaa sekä on hyväksi luustolle. Hyppybokseja käytetään crossfitissa, crosstrainingissa, liikuntakeskuksissa, kuntosaleilla urheiluopistoissa, valmennuksessa ja kotiharjoittelussa. Mäkihyppääjät, aitajuoksijat ja korkeushyppääjät hyötyvät paljon plyometrisestä harjoittelusta.
Erittäin tehokasta ja yksinkertaista treeniä
Plyometrinen harjoittelu lisää lihasten reaktionopeutta, sillä voimaa tuotetaan mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa. Lihaksilta vaaditaan räjähtävän nopeaa ojentumis- ja supistumiskykyä. Harjoittelu pitää sisällään hyppyjä, loikkia ja pomppuja. Tosielämän tilanteissa tämä tarkoittaa mm. esteiden yli loikkimista, tasajalkapituushyppyä, portailla hyppelyä sekä naruhyppelyä. Toistoja ei välttämättä ole paljon, sillä harjoittelussa keskitytään nopeaan voimantuottoon. Mutta boksiharjoittelua voi tehdä nopeastikin useilla toistoilla, mikä taas kehittää lihaskestävyyttä.
Tyypillisimpiä liikkeitä ovat boksille hyppy sekä hypyn ja kyykyn yhdistäminen. Voit yhdistää plyoharjoittelua treeniisi vaikkapa harjoitusohjelman loppuun tai tehostaa esimerkiksi kyykkytreeniä ensin painoilla kyykäten ja sitten boksille hyppien. on tietysti myös mahdollista koostaa koko treeni plyobox-harjoituslaatikoilla. Voit harjoitella hyppyjen lisäksi laskeutumista. Plyoboksit soveltuvat myös askellusharjoituksiin ja yhdellä jalalla tehtäviin liikkeisiin.
Harjoitusbokseilla voi erinomaisesti tehdä intervallitreenejä, mikä kehittää tehokkaasti maksimikestävyyttä. Tällöin tehdään lyhyt jakso täysillä eli vaikkapa korkeammalle hyppien ja sykettä taivaisiin nostaen, jonka jälkeen ”palautellaan” matalammalla tasolla ja sykkeellä. Sitten taas jatketaan intervalliosuudella ja niin edelleen. Boksia vasten voi myös punnertaa, dipata ja tehdä lantionnostoja tai sen päällä voi pitää jalkoja maata kohti punnerrettaessa tai erilaisissa pidoissa. Myös keskivartalon liikkeet onnistuvat hyvin laatikon päällä.
Mitä huomioida plyobox-harjoittelussa?
Plyometrics-treeniä ei kannata alkaa harrastaa ihan kylmiltään, vaan jalkalihasten olisi hyvä olla kunnossa. Näin vältytään loukkaantumisilta. Myös liikapaino voi olla riski harjoittelulle, koska niveliin kohdistuvat kuormitus ja paine on suuri. Kuitenkaan treenaajaan ei tarvitse olla huippukunnossa, vaan ihan normaali terveyskuntoilutausta riittää. Kun olet tottunut harjoitteluun ja kehittynyt hyppelyssä, voit siirtyä asteittain vaikeammalle tasolle eli korkeamman laatikon käyttöön, kasvattaa matkaa harjoituslaatikkoon tai muuttaa hyppysuuntaa (tai kääntää sitä ilmassa).
Plyoboxeja on sekä vanerista että teräksestä. Harjoituslaatikot ja -penkit ovat jämäköitä sekä niiden pinta on luistamatonta, mikä takaa turvallisen treenin. Joitakin bokseja voi kääntää niin, että niiden hyppykorkeutta voi muuttaa kolmen eri tason välillä. Vanerisissa laatikoissa on kädensijat, joita voi myös hyödyntää muissa lihaskuntoliikkeissä ja bokseja siirrettäessä. Plyobox-harjoituslaatikoilla tehtäviin treeneihin voi halutessaan yhdistää myös muita lihaskuntoiluvälineitä, kuten käsipainot, levypainot tai kehon lisäpainot. Aina kannattaa kuitenkin muistaa turvallisuus. On myös tärkeää tuntea oma tasonsa ennen kuin kokeilee jotain liian vaikeaa.