Hammassuojat jääkiekkoon

Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Sort by

Sulje
per sivu

7 tuotteita näkyvillä

7 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

7 tuotteita näkyvillä

7 tuotteita näkyvillä


Hammassuojat jääkiekkoon

Suomi on jääkiekkomaa. Jääkiekko on monen rakas harrastus tai ammatti. Nopeatempoisessa lajissa tulisi huolehtia myös hammaskalustosta ja suojata hampaat asianmukaisesti. Kaukaloon sännätessä on tärkeä muistaa oma ja joukkuekavereiden turvallisuus ja terveys. Näin voi harrastaa laija ja pelata täysillä hyvällä omallatunnolla!

Miksi jääkiekossa tarvitaan hammassuojia?

Jääkiekossa on suuri riski saada vakavia hammasvammoja ja aivotärähdyksiä. Hammassuojien käyttö ei ole pakollista, mutta niitä kannattaisi aina käyttää, sillä lajissa saa helposti iskuja ja tärähdyksiä.

Iskut välittyvät leuan kautta aiheuttaen hampaiden halkeamisia, lohkeamisia ja juurten vaurioitumisia. Leukaan kohdistuva isku ja leukojen yhteen iskeytyminen välittyy hampaiden ja leukaluun kautta myös kalloon ja aiheuttaa pahimmillaan aivotärähdyksen. Junioreiden kasvosuojuskaan ei sitä estä, vaikka sillä voi ehkäistä hammasvammoja.

Hammassuojat vähentävät hampaisiin, hampaiden juuriin, leukaluihin, pehmytkudoksiin ja koko päähän kohdistuvaa rasitusta sekä pienentävät hampaisiin ja leukaan kohdistuvien iskujen voimaa. Hammassuoja pitää leuan erillään nivelkuopasta, jolloin iskujen ja tärähdysten voima ei välity niin voimakkaana alakallonpohjan luihin sekä toimii iskunvaimentimena leukojen välissä. Iskun voima jakautuu laajemmalle alueelle, jolloin sen teho vaimenee huomattavasti.

Laadukkaat hammassuojat jääkiekkoon

Shock Doctorin hammassuojat ovat laadukkaat ja niihin luottaa myös Suomen Jääkiekkoliitto FIHA. Se on virallinen hammassuojien tavarantoimittaja leijonajoukkueelle. Jääkiekkoon soveltuvat parhaiten seuraavat hammassuojat, joissa on parhaat suojaukset iskuille: Gel Max, Ultra MicroFit, Gel Nano, Ultra Multisport, Gel Max Power, Nano 3D ja Ultra 2 STC. SuperFit sopii hyvin ensimmäisiksi suojiksi, sillä niiden kanssa on helppo puhua, juoda ja hengittää.