Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Koko

Sort by

Sulje
per sivu

5 tuotteita näkyvillä

5 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

5 tuotteita näkyvillä

5 tuotteita näkyvillä


Voimaköysillä tehotreeniä

Toiminnallisuus on päivän sana ja köysitreeni on fysiikkatreeniä parhaimmillaan. Voima- eli taisteluköysiä on ilmaantunut viime vuosina lähes jokaiselle kuntosalille ja liikuntakeskukseen. Tämä harjoittelumuoto on kasvattanut suosiotaan pitkälti crossfit ja -training keskusten ansiosta. Köysiharjoittelu on hyvin kokonaisvaltaista, monipuolista ja erittäin tehokasta voimaharjoittelua. Se kehittää lihasvoimaa, kestävyyttä, räjähtävyyttä, tasapainoa ja lihaskontrollia sekä polttaa rasvaa ja nostaa sykettä, joten aerobinenkin kunto kohenee roimasti. Niin päälihasryhmät kuin pienetkin eristetymmät lihakset aktivoituvat treenissä kunnolla, joten lihaskunto kehittyy silmissä. Myös sydän- ja verenkierto- sekä hengityselimistön kunto paranevat. Kuntokeskusten ja Crossfit-salien lisäksi köysiä käytetään kotiharjoittelussa sekä lajikohtaisessa valmennuksessa oheisharjoitteluna. Treenimuoto sopii pitkälti kaikille, mutta vaatii jonkin verran peruskuntoa sekä ote- ja käsivoimaa.

Lihasvoimaa ja sykkeennostoa turvallisesti

Taisteluköydet antavat kuntoilijalle paljon vastusta. Idea on heiluttaa ankkuripisteessä kiinni olevaa, pitkää ja painavaa köyttä erilaisin tavoin. Köydestä otetaan molemmin käsin kiinni ja annetaan kyytiä sydämen kyllyydestä. Erilaisia tekniikoita on mm. rummutus, laineet, ympyrät, paiskaukset. Köyttä voi heiluttaa eri asennoissa liikkeestä riippuen. Liikkeeseen voi yhdistää esimerkiksi erilaisia kyykkyjä, punnerruksia, hyppyjä ja käsien nostoja. Treeniköyden käytön hyviä puolia on myös se, että se on nivelystävällistä. Lisäksi ajan kanssa harjoittelu tasoittaa puolieroja voiman suhteen, kun köyden aaltoliike kertoo kuntoilijalle heti, jos toinen puoli on heikompi kuin toinen.

Köysitreeni kasvattaa erityisesti kestävyysvoimaa ja kehittää aerobista kuntoa. Sillä saa tehtyä todella tehokkaita HIIT-treenejä. Voimaköydellä saa polttoa muuallekin kuin yläkropan lihaksiin. Hauikset, ojentajat, olkapäät, rintalihakset ja hartiat ovat luonnollisesti koetuksella, mutta lisäksi ala- ja keskivartalon lihakset saavat kyytiä. Kun liikettä tekee nopeasti ja liikerataan kunnolla keskittyen, niin syke nousee intervallitreenin tapaisesti todella nopeasti ylös. Yhtä liikettä ei jaksakaan kauaa tehdä, vaan taukoja on pidettävä liikkeiden välissä. Jos haluaa kuitenkin kuormittavan treenin, niin tauot kannattaa pitää lyhyenä.

Minkälaisia köydet oikein ovat?

Köydet ovat noin 9 – 15 metrin pituisia ja 3 – 5 senttimetrin paksuisia. Hyvän otteen saamiseksi köyden päät on käsitelty niin, ettei ote pääse lipsumaan eikä köysi rispaantumaan. Köydet kestävät sekä sisä- että ulkokäyttöä. Ota huomioon, minkä kokoinen alue sinulla on käytettävissäsi köysitreenin suorittamista varten. Voimaköysi ankkuroidaan johonkin pisteeseen kuten kiinnikkeeseen tai pujotetaan kestävän lenkin läpi. Sen voi myös sitoa vaikkapa tolpan tai vastaavan ympärille. Näin ollen köyden koko pituus puolittuu, kun sillä ruvetaan treenaamaan. Aloittelijoiden kannattaa valita lyhyempi ja ohuempi köysi, mikä ei ole yhtä painava kuin pidempi ja paksumpi. Kokeneiden treenaajien taas olisi hyvä valita raskaampi ja vaikeammin käsiteltävä vaihtoehto, jotta harjoitteluun saa kunnolla haastetta ja kehittyy paremmin.