Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Koko

Paino

Sort by

Sulje
per sivu

12 tuotteita näkyvillä

12 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

12 tuotteita näkyvillä

12 tuotteita näkyvillä

Katso lisää tuotteita kamppailulajit kategoriasta ->


Kuntonyrkkeilyvälineet

Nyrkkeily on tehokasta kokovartalon treeniä. Se harjoittaa kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Oletko haaveillut omasta nyrkkeilysäkistä kotona tai vaikkapa mökillä? Ehkä harrastat kuntonyrkkeilyä, muuta kamppailulajia tai haluat vain purkaa energiaasi tai stressiäsi säkkiin terveellä tavalla? Nyrkkeilysäkin ja -hanskojen hankkiminen on pieni investointi hyötyihin nähden. Nyrkkeilysäkki pysyy kestävästi ja turvallisesti kiinni, kun asennus tehdään huolellisesti. Säkki mahdollistaa monipuolisen harjoittelun sekä tuo apua stressin hallintaan. Et tarvitse välineiden lisäksi kuin jonkin verran tilaa ja treenimotivaatiota.

Aerobista, voimaa, koordinaatiota ja tasapainoa kehittävää treeniä

Nyrkkeily harjoittaa kestävyyskuntoa. Liikkuminen säkin ympärillä asentoa vaihdellen itsessään jo rasittaa hengityselimistöä ja sydäntä. Kun hakkaat säkkiä, niin treenin intensiteetti nousee huomattavasti, jolloin harjoitellaan myös anaerobisesti. Yleensä nyrkkeillään 2 – 5 minuuttia yhtäjaksoisesti riippuen millä tasolla yksilön aerobinen kestävyys on.

Kuntonyrkkeily lisää myös lyöntivoimaa. Idea on keskittyä käyttämään hyväksi joka ikistä lihasta oikealla tekniikalla ja räjähtävällä nopeudella. Etenkin hartiat, käsivarret, rinta ja keskivartalo (selkä ja vyötärö) ovat tekevät töitä. Myös jalkoja käytetään tuottamaan voimaa ylävartaloon. Suorat lyönnit kehittävät enemmän hartioita ja rintaa, kun taas esimerkiksi koukkuun tarvitaan enemmän selkää ja käsivarsia.
Nyrkkeilysäkin kiertäminen ja sen ympärillä joustavasti hyppiminen yhdistettynä erilaisiin lyönteihin kehittää koordinaatiota. Varpaiden päällä oleminen, painonsiirrot jalalta toiselle ja tietyn lyönnin suorittaminen parantaa huomattavasta keskivartalon hallintaa sekä kokonaisvaltaista tasapainoa. Kuntonyrkkeilyä ja kamppailulajeja harrastavilla ryhti ja itsensä kannattelu onkin yleensä erinomaista.

Vaikkei nyrkkeily menekään painoharjoittelusta, niin sillä saa voimaa ja kokoa lihaksiin sekä muokkaa niiden muotoa. Ruumiinrakenne muuttuu atleettisemmaksi, kun myös pääsee eroon kehon rasvasta. Lisäksi kokonaisvaltainen hyvinvointi paranee, kun stressin ja mahdolliset aggressiot pääsee kanavoimaan nyrkkeilysäkkiin. Niinpä fyysisen terveyden ohella mielenterveys kiittää.

Itsepuolustusta ja nyrkkeilytekniikkaa

Jotkin käyttävät nyrkkeilysäkkiä kotona itsepuolustustaitoja kehittääkseen tai nyrkkeilytreenejä täydentämään. Nyrkkeilysäkki on tällaiseen ideaali, sillä se ei lyö takaisin vaan voit rauhassa hioa tekniikkaasi. Liiku sivuttain, heilu ja kiemurtele käyttäen mielikuvitustasi. Voit myös vaikeuttaa harjoittelua liikkuvalla säkillä. Opit tekemään liikkeet oikealla tekniikalla ja yhdistät luontevasti lyönnit muuhun kehon liikkeeseen. On tärkeä pitää kapea ja rento asento, jotta on valmis reagoimaan. Kyynärpäiden ja käsien pitäisi olla edessä samalla kun liikutaan ja haetaan sopivaa asentoa terävään lyöntiin. Onnistuminen tuo myös lisää itsevarmuutta.  

Kuntonyrkkeilyssä saatat tarvita myös rannetukia, käsisiteitä ja teippejä.