-
Ilmainen toimitus noutopaketilla
tilauksille, jotka ylittävät 69€ (max. 30kg)
-
Nopeat toimitukset
vain 2-4 arkipäivää tuotteesta riippuen
-
Tilaa ilman riskiä
ilmainen tuotepalautus 60pv ajan
-
Alin hintatakuu
maksa vain markkinoiden halvin hinta
Miten valitsen sopivat nyrkkeilyhanskat?
Nyrkkeilyhanskat ovat pehmustettuja hanskoja, joita käytetään monissa kamppailulajeissa. Ennen muinoin nyrkkeilyhanskoja käytettiin myös aseena vastustajaa vastaan, mutta nykyään ne on suunniteltu ainoastaan suojaamaan ottelijan käsiä sekä vastustajaa. Harrastajat pitävät niitä luonnollisesti käsissään treenien ja ottelujen aikana. Nyrkkeilyhanskojakin on eri tarkoituksiin. Samoja nyrkkeilyhanskoja ei käytetä sparrauksessa ja kisoissa, vaan niihin on omanlaisensa hanskat.
Nyrkkeilyhanskoja ei yleensä ole yleisillä saleilla, vaan harrastaja ostaa ne itse. Joillakin kamppailulajien ammattilais- ja harrastesaleilla voi erikokoisia ja -tasoisia hanskoja tietysti olla. On ensiarvoisen tärkeää hankkia itselle sopivat nyrkkeilyhanskat. Tällöin voi varmistua siitä, että ne sopivat juuri sinulle ja että harjoittelu on tehokasta ja turvallista. Millaiset nyrkkeilyhanskat sitten sopivat sinulle parhaiten? Alla on listattu asioita, mitä kannattaa ottaa huomioon nyrkkeilyhanskoja ostettaessa.
Valintaoppaan sisältö:
Yleistä nyrkkeilyhanskojen hankinnasta
Miksi nyrkkeilyhanskoja ylipäätään tarvitaan? Ennenhän nyrkkeiltiin paljain käsin. Kyllä, mutta myös loukkaantumiset olivat enemmän sääntö kuin poikkeus. Jopa silmiin tökittiin tahallaan! Paljain käsin nyrkkeilyssä riski haavoihin, hiertymiin, mustelmiin ja murtuneisiin luihin on moninkertainen. Nyrkkeilyhanskat ovat ratkaisu tämäntyyppisiin ongelmiin. Pehmustettu suoja ranteen, kämmenien ja sormien ympärillä muodostuu luonnollisesti nyrkinmuotoiseksi. Nyrkkeilyhanskat suojaavat ja vähentävät iskujen aiheuttamaa painetta lisäten näin huomattavasti lajin turvallisuutta.
Nykyään kansainvälinen nyrkkeilyjärjestö (AIBA) hyväksyy uudet nyrkkeilyhanskamallit sääntöjen mukaisesti, mihin vaikuttaa hanskojen paino, nahkan ja pehmusteen määrä sekä niiden tarjoama sallittu tuki. Kuitenkin on otettava huomioon, että vaikka nyrkkeilyhanskat lisäävät suojausta, niin ne mahdollistavat myös sen, että voi lyödä lujempaa. Se taas jopa lisää aivotärähdyksien ja aivovaurioiden määrää. Niinpä pitää harjoitella aina turvallisesti.
Eri käyttötarkoitukset
Vaikka nyrkkeilyhanskojen hommaaminen voi kuulostaa helpolta, niin sitä se ei välttämättä ole. On paljon huomioon otettavia seikkoja, mitä tulee muotoiluun, pehmusteeseen ja kokoon. Erot ja rajanvedot ovat pieniä. Kuitenkin tietynlainen nyrkkeilyhanska soveltuu paremmin yhteen käyttötarkoitukseen kuin toiseen.
Ensinnäkin pitää miettiä omaa harjoittelutaustaa ja tavoitteellisuutta. Oletko aloittelija vai ammattilainen? Aiotko otella ja kilpailla? Kuinka paljon painat? Pidätkö enemmän vai vähemmän pehmustetuista hanskoista? Onko nauhat vai tarrakiinnitys mielestäsi parempi? Entä haluatko nahkaiset, tekonahkaiset vai vinyyliset nyrkkeilyhanskat? Kilpaillessa täytyy ottaa huomioon, minkä painoiset hanskat vaaditaan omaan painoluokkaan. Treenatessa taas pitää miettiä, harjoitteleeko säkillä, padeilla (potkutyynyillä) vai sparraako? Vai teetkö kaikkea monipuolisesti?
Laji myös määrittää edelleen hieman vaatimuksia, jos pitää esimerkiksi blokata tai saada kiinni potkuja. Harrastatko länsimaista nyrkkeilyä, thainyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä vai MMA:ta? Aiotko ostaa yhdet nyrkkeilyhanskat kaikkia tarpeitasi varten vai hommaatko erikoishanskoja eri vaatimuksiin? Harrastajalle voi riittää yhdet hanskat. Tavoitteellisesti treenaava, joka käy myös kisoissa, tarvitsee yleensä useammat hanskat eri tarkoituksiin, jos omalla salilla ei ole sopivia tarjolla.
Säkkihanskat
Säkkitreeniin suositellaan 8 – 12 unssin painoisia hanskoja. Tämän nimisiä nyrkkeilyhanskoja myydään monissa paikoissa. Nimityksiä on monia, usein puhutaan myös yksinkertaisesti nyrkkeilyhanskoista. Ne käyvät yleensä kaikenlaisiin harjoituksiin, jos niissä on tarpeeksi pehmustetta. Ne saatetaan olla suunniteltu säkki- ja paditreeneihin, mutta ne soveltuvat monipuolisesti kaikenlaiseen harjoitteluun. Jos pehmustetta on liian vähän, niin silloin ne eivät sovi sparritreeneihin.
Puhutaan myös traditionaalisista ja moderneista nyrkkeilyhanskoista. Perinteiset hanskat ovat pienempiä ja kevyempiä, eivätkä ole kovin tukevia eivätkä suojaa tarpeeksi. Ne ovat geneerisen malliset ja niissä on vain vähän pehmustetta. Rannetukea ei yleensä ole. Traditionaalisilla nyrkkeilyhanskoilla ei yleensä anneta harjoitella saleilla, mutta ne sopivat nopeusharjoitteluun. Modernit nyrkkeilyhanskat taas ovat pehmustetumpia ja vähentävät loukkaantumisia. Tietysti niillä voi lyödä kovempaakin aiheuttamatta vahinkoa käteen, mikä lisää aivovammojen riskiä.
Sparraushanskat
Sparraushanskoiksi suositellaan 12 – 18 unssin painoisia hanskoja. Nimensä mukaisesti nämä hanskat sopivat sparraukseen eli otteluharjoitteluun. Ne suojaavat sekä sinua että treenikaveriasi, jottet vahingossa tyrmää häntä. Voit periaatteessa käyttää minkälaisia hanskoja tahansa sparraukseen, kunhan ne ovat tarpeeksi painavat (eli pehmustetut). Kuitenkin erityisesti sparraukseen suunniteltuja hanskoja myydään, koska ne on siihen optimoitu. Ne muistuttavat treenihanskoja, mutta pehmuste on hieman pehmeämpi ja jaettu ihanteellisesti niin, ettei isku ole niin terävä.
Sparraushanskoja saa eripainoisina, mutta suositus on valita vähintään 14 unssin painoiset hanskat.
Katso kaikki sparraushanskat >
Ammattilaistason hanskat
Nämä ovat nyrkkeilyhanskat, joita sinun täytyy miettiä, jos aiot otella. Kuten nimikin kertoo, näitä hanskoja käytetään ammattilaisten kisoissa, jolloin käsien suoja ja joskus myös mukavuus ei ole paras mahdollinen, jotta voidaan hyökätä mahdollisimman tehokkaasti. Pehmuste on tiiviimpi, mikä pienentää kokoa ja on kompaktimpi. Ne on suunniteltu viemään terävät iskut perille. Yleisimmin niissä käytetään nauhoja. Ammattitason hanskat eivät sovellu jokapäiväiseen harjoitteluun eikä niitä juuri kannata käyttää kisojen ulkopuolella. Kisoissa käytetään 8 tai 10 unssin hanskoja omasta painosta riippuen. Varsinaisissa nyrkkeilykilpailuissa hanskojen pitää olla AIBA:n hyväksymät.
Meksikolaistyyliset hanskat kuuluvat ammattilaishanskojen joukkoon. Ne erottuivat varsinkin ennen sen tasaisen ja kiiltävän pinnan sekä tiiviimmän pehmusteen ansiosta. Ne istuvat käteen hieman tiiviimmin sekä niissä on pidempi hihansuu. Suurin ero on kompaktimpi pehmuste. Ne muotoutuvat käteen hyvin. Yleensä näissä käytetään hevosenharjaa ja vuohennahkaa.
Amatööriotteluhanskat
Tällaisia nyrkkeilyhanskoja sinun tuskin tarvitsee koskaan itse ostaa, mutta niitä käytetään nyrkkeilykisoissa ja annetaan etuna ottelijoille. Ne ovat punaisiksi tai sinisiksi värjättyjä, riippuen ottelijan nurkasta. Voi olla, että rystysten alue on korostettu. Tämä auttaa tuomareita pisteyttämään otteluja. Amatööriotteluissa hanskat ovat yleensä kokoa ammatilaistason kilpailuja suuremmat.
Thainyrkkeily- ja potkunyrkkeilyhanskat
Thai- ja potkunyrkkeilyhanskat (kickboxing) eroavat jonkin verran nyrkkeilyhanskoista, sillä niiltä vaaditaan monipuolisuutta. Nyrkkeilyssä isketään ja suojaudutaan iskuilta, kun taas thainyrkkeilyssä käydään lähiottelua sekä iskuissa käytetään myös polvia ja kyynärpäitä, ja potkuja ja iskuja otetaan kiinni vaihtelevammissa asennoissa. Thai- ja potkunyrkkeilyhanskojen pehmuste on jakaantunut tasaisemmin kuin nyrkkeilyhanskoissa, koska iskuja tulee eri suunnista. Kämmenselässä pehmuste on paksumpi. Sen lisäksi myös käden sivut on paremmin suojattu. Muodoltaan hanskat ovat hieman laatikkomaiset.
Thai- ja potkunyrkkeilyyn tarkoitettujen hanskojen otteessa on myös enemmän joustavuutta ja kämmentä saa paremmin auki. Peukalo ei ole niin syvällä kämmenen puolella. Muotoilu helpottaa lähiottelua ja eri kiinniottojen ja otteiden saamista. Lisäksi ranteessa on paksumpi pehmuste, vaikkakin hihansuun pituus on nyrkkeilyhanskoja lyhyempi. Tämä helpottaa käden taivuttamista. Yleensä istuvuus on kuitenkin tarpeeksi napakka, kun laittaa siteet kireälle. Koot ovat samanlaiset kuin nyrkkeilyhanskoissa.
Kuntonyrkkeilyhanskat
Kaikenlaiset nyrkkeilyhanskat sopivat periaatteessa kuntonyrkkeilyyn, mutta on järkevä valita hyvin suojaavat hanskat. Sparrihanskat ovat tähän hyvä valinta, mutta hyvin pehmustetut harjoitteluhanskat ovat yleensä edullisempia. Perinteisiä ohuita säkkihanskoja ei kuntonyrkkeilyyn kuitenkaan suositella. Miten aloittelevampi harrastaja olet, sitä enemmän sinun pitää kehittää tekniikkaasi. Siksi pehmustetta tulee olla niin peukalossa, rystysissä kuin ranteen kohdalla. Näin peukalo ei vahingossa väänny eivätkä kädet kipeydy. Paritreeneissä oleellista luonnollisesti on, että pehmustetta on niin ikään tarpeeksi molempien turvallisuuden vuoksi.
Katso kaikki nyrkkeilyhanskat >
MMA-hanskat vapaaotteluun
Muille täyskontakti-kamppailulajille, eli vapaaotteluun, suositellaan siihen tarkoitettuja hanskoja. MMA-hanskoissa ei ole suojaa sormille ja kämmen on auki, mikä helpottaa heittoja ja muiden erilaisten otteiden saamista ja käsien käyttöä. MMA-sparrihanskoissa on enemmän suojaa myös sormien kohdalla. Tämänlaiset hanskat eivät sovellu thai-, potku- tai länsimaiseen nyrkkeilyyn.
Vapaaottelijat käyttävät otellessa 4 unssin hanskoja, verrattuna 8-12 unssin länsimaalaisessa, thai-, tai potkunyrkkeilyssä käytettäviin hanskoihin.
Hanskat semikontaktilajeihin
Semikontaktilajeihin, kuten karateen ja taekwondoon, sopivat edelleen erityyppiset hanskat. Ne ovat malliltaan jotain nyrkkeilyhanskojen ja MMA-hanskojen väliltä. Pehmustetta on vain vähän, sillä suojan tarve on paljon pienempi kuin nyrkkeilyssä.
Alla on lisätietoa tarkemmin nyrkkeilyhanskojen ominaisuuksista. Ota ne huomioon hanskoja valitessasi.
Nyrkkeilyhanskojen ominaisuudet
Koko ja paino
Nyrkkeilyhanskojen koko on kaikki kaikessa ja oikeankokoisten hanskojen valinta voi aluksi vaikuttaa hankalalta. Nyrkkeilyhanskojen koot ilmoitetaan unsseissa. Yksi unssi on 28,35 grammaa. Siinä on suuri ero, valitsetko 8 vai 16 unssia painavat hanskat. Nyrkkeilyhanskojen pitää olla hyvin istuvat. Se vähentää loukkaantumisriskiä. Muista kuitenkin jättää tilaa käsisiteille.
Yleisesti ottaen mitä pienempi hanska, sitä vähemmän niissä on pehmustetta ja sitä enemmän niiden käyttö sattuu. Näin ollen ihmisten kanssa treenatessa, kuten sparritreeneissä ja harjoituksissa, valitaan isompi ja pehmustetumpi hanska, jotta suoja olisi mahdollisimman hyvä. Toisaalta tekniikkatreeneissä voidaan käyttää pienempiä hanskoja, sillä isommat ja painavammat hanskat väsyttävät enemmän käsiä ja olkapäitä. Myös otteluissa, kisoissa ja turnauksissa käytetään niin ikään pienempiä ja vähemmän pehmustettuja hanskoja. Yleensä harjoitteluun aikuisille suositellaan 12 – 16 unssia painavia hanskoja. Nuoremmat käyttävät kevyempiä nyrkkeilyhanskoja. Kilpailuissa taas käytetään 8 – 10 (12) unssia painavia hanskoja, riippuen kisojen tasosta sekä omasta painosta.
6oz (170,10 g)
Yleisesti ottaen pienikokoisille junioreille, 45-kiloisiin saakka.
8oz (226,80 g)
Tyypillisesti käytetään vain otteluissa ja kilpailuissa. Hyvin pienet aikuisen käteen, joten käytetään täyden kontaktin turnauksissa ja otteluissa. Soveltuu parhaiten naisille ja nuorille. Myös yleisiä Thaimaan turnausstadioneilla. Maksimissaan 45-kiloisille.
10oz (283,50 g)
Tämä on pienin aikuisten nyrkkeilyhanska ja sitä käytetään otteluissa ja kilpailuissa. Hyvä valinta säkkitreeniin tai potkutyyny- eli paditreeniin valmentajan kanssa. Soveltuu ihmiselle, jolla on pienemmät kädet tai joka haluaa hioa tekniikkaa. Tämän kokoisella nyrkkeilyhanskalla on hyvä harjoitella ennen kisoja, jotta voi jäljitellä kilpailun olosuhteita. Soveltuu 40 – 60 -kiloisille.
12oz (340,20 g)
Tämän painoinen nyrkkeilyhanska on yleisesti tarkoitettu perus treenaamiseen ja sopii moneen tarkoitukseen. Soveltuu paditreeniin ja kevyeen sparraukseen sekä toimii loistavasti myös harjoitellessa tekniikkaa treenikaverin kanssa. Käytetään myös joissakin otteluissa. Hanska on painon ja pehmusteen suhteen keskitasoa. Jos et tiedä, mikä koko sopii sinulle parhaiten, niin tällä et mene kovin paljon pieleen. Sopii 45 – 67 -kiloisille.
14oz (396,90 g)
Käytetään useimmiten sparraamiseen ja on lisäksi todella hyvä nyrkkeilyhanska moneen tarkoitukseen. Hieman kevyempi verrattuna 16 unssin hanskaan ja siksi kädet eivät väsy vielä niin herkästi paditreeneissä. Kevyemmissä painoluokissa sparrataan ja treenataan näillä yleisesti. Sopii 55 – 75 -kiloisille.
16oz (453,60 g)
Tämänkokoinen nyrkkeilyhanska sopii raskaamman painoluokan sparraustreeneihin. Jos lyöt kovaa, sinulla on isot kädet tai painat yli 75 kiloa, niin nämä suojaavat treenikaveriasi ja luovat turvallisuutta. Hanskat ovat suuremmat ja turvallisemmat, koska niissä on laajempi hyvin pehmustettu alue. Tällaisia nyrkkeilyhanskoja voi myös käyttää padien kanssa.
18 – 20oz (510,30 – 567 g)
Käytetään tyypillisesti suurimmissa painoluokissa treenaamiseen tai sparraukseen.
Joskus on mahdollista löytää esimerkiksi 12 unssin hanskoja S, M ja L -koossa, mutta se riippuu valmistajasta. Yleisimmin kuitenkin 12 unssin hanska tarkoittaa S-kokoa, 14 unssin taas M-kokoa ja vastaavasti 16 unssin L-kokoa. Säkkihanskoissa koot ovat pienemmät kuin harjoitteluhanskoissa. Jos käytät harjoittelussa esimerkiksi 14oz hanskoja tulee sinun valita säkkihanskoiksi muutaman koon pienempi hanska kuten 10oz tai 12oz. Muista, että nyrkkeilyhanskat myös venyvät. Siksi ostaessa uusia hanskoja niiden on oltava tarpeeksi kireät.
Thainyrkkeilyssä käytetään suunnilleen samankokoisia hanskoja kuin nyrkkeilyssä. Vapaaottelussa taas otteluhanskat ovat 4 unssin painoiset. MMA-tekniikkatreeneissä ja maassa tapahtuvassa sparrauksessa käytetään 6-8 unssin hanskoja, mutta seisten sparratessa painavampia hanskoja, mihin soveltuvat myös nyrkkeilyhanskat.
Pehmuste ja materiaalit
Nyrkkeilyhanskojen valmistuksessa käytetyt materiaalit vaikuttavat mukavuuteen, kestävyyteen ja hintaan. Pehmusteen tulisi tarjota tarpeeksi hyvä iskunvaimennus. Nyrkkeilyhanskojen pehmusteena eli täytteenä käytetään yleensä joko hevosenjouhta, vaahtomuovia (foam) tai niiden sekoitusta. On myös muottiin valettuja solukumiyhdisteitä sekä älygeelipehmusteita. Hevosenjouhitäytteiset hanskat ovat ekologisempi valinta ja myös pitkäikäisemmät, mutta suojaavat vähemmän. Vaahtomuovi- tai solukumitäyte taas suojaa enemmän, mutta siinä käytetään lateksia tai PVC-muovia iskunvaimennukseen. Kerrostetut vaahtomuovitäytteet, täyttötapa ja niiden tiiviys vaihtelevat. IMF (injection moulded foam) muovataan nyrkkeilyhanskaan ja se pitää muotonsa luonnollisesti.
Hanskat valmistetaan joko nahasta (naudannahka tai puhvelinnahka) tai synteettisistä materiaaleista. Synteettisten nahkojen laatu vaihtelee huonolaatuisesta vinyylistä korkealaatuiseen aidontuntuiseen tekonahkaan. Aito nahka on laadukkain valmistusmateriaali ja myös kestää käytössä pisimpään. Nahkaiset nyrkkeilyhanskat muotoutuvat käteen vähitellen. Polyuretaanista valmistetut hanskat näyttävät nahkaisilta ja niistä on pyritty tekemään vinyylisiä kestävämpiä. Sparrihanskat ovat yleensä nahkaa, mutta niissä on myös yhdistetty materiaaleja niin, että kämmenpuoli on synteettinen ja osuma-alue nahkaa. Vinyyliset ovat kaikista heikkolaatuisimmat nyrkkeilyhanskat, sillä ne eivät kestä pitkään ja niissä tulee kuuma ja ne hikoavat paljon. Ne sopivat lähinnä kuntoiluun, esimerkiksi kuntonyrkkeilytunneille.
Muotoilu ja kiinnitys
Nyrkkeilyhanskojen sormet ovat pyöreästi muotoillut ja pehmustettu kunnolla niin, että hanskat pysyvät helposti nyrkinmuotoisina. Kämmenselkä on pyöreä ja pehmustettu. Nyrkkeilyssä kämmenen ei tarvitse avautua, koska sitäkin puolta käytetään vai iskujen torjuntaan. Kämmenpuolella onkin yleensä vain vähän pehmustetta. Peukalo on niin lähellä nyrkkiä kuin mahdollista, ettei se vääntyisi tai ottaisi osumaa. Nyrkkeilyhanskojen sivut eivät ole paksusti pehmustetut, koska ne puolet eivät yleensä ole alttiita iskuille, toisin kuin muissa kamppailulajeissa. Hihansuu on nyrkkeilyhanskoissa yleensä pitkä ja tiukka, jotta istuvuus ja tuki olisivat mahdollisimman hyvät. Ranteen alueella ei ole liikaa pehmustetta, mutta pituus ja istuvuus lisäävät tukea, mikä on iskuissa tärkeää.
Nyrkkeilyhanskamallit eroavat hieman toisistaan. Esimerkiksi leveys ja varren pituus vaihtelevat. Osuma-alueella ei saa olla saumoja tai ompeleita, sillä ne voivat satuttaa treenikaveria tai vastustajaa. Säkkitreenihanskoissa ne eivät kuitenkaan haittaa.
Nyrkkeilyhanskoja on sekä nauha- että tarrakiinnityksellä. Naruilla kiinnitettävät hanskat kiristetään lopuksi ja sidotaan rusetille. Niitä on vaikea laittaa itse, mutta ne ovat erittäin tyköistuvat ja tukevat pitkältä alueelta. Nauhakiinnitys on ammattilaisten vaihtoehto, jotka ottelevat ja osallistuvat turnauksiin. Hanskojen täytyy olla parhaat mahdolliset, kun sparrataan ja lyödään säkkiä tosissaan. Tarra- eli velcro-kiinnitys on kuitenkin suosittu vaihtoehto, sillä hanskat ovat helppo laittaa käteen. Toisen tarran kiinnittämiseen ja poistamiseen saattaa kuitenkin tarvita hampaita. Velcro antaa tuplatuen ranteen alueelle remmin ansiosta. Niinpä harrastaja voi hyvillä mielin valita tarrakiinnityksen. Nauhakiinnitykseenkin kyllä saa liitettyä lisävelcro-kiinnityksen sitomalla sen hanskaan nauhojen avulla. Nauhakiinnitys ei hierrä kasvoihin tai niskaan kuten tarrakiinnityksen ulkopuolelle ulottuva osa, joten reippaissa lähikontaktilajeissa nauhat ovat suositumpia. Nauhatkin voivat kyllä osua ikävästi kasvoihin, mutta ne teipataan ennen ottelua tai kunnon sparritreenejä sen välttämiseksi.
Väri
Värillä tai printeillä ei ole väliä nyrkkeilyhanskoja valitessa. Valitse ne, mitkä miellyttävät sinua eniten ja sopivat persoonaasi ja mistä saat energiaa harjoitteluun. Mutta muista, että muiden yllä mainittujen seikkojen tulisi vaikuttaa enemmän oikeanlaisten nyrkkeilyhanskojen valintaan. Kisoissa hanskat ovat sinisiä tai punaisia.
Hanskojen kunnosta huolehtiminen
Nyrkkeilyhanskoista on pidettävä hyvää huolta. Säilytä hanskoja kuivassa ja viileässä paikassa. Ne hikoilevat ja kostuvat treeneissä helposti, joten kuivattaminen on tärkeää. Ripusta ne jonnekin kotiin saapuessasi. Hieman kosteilla hanskoilla harjoittelu sekä kuluttaa nahkaa että levittää bakteereja. On myös mahdollista suihkuttaa niihin deodoranttia, joka ehkäisee mahdollista homehtumista sekä pidentää käyttöikää. Jos vain mahdollista, niin vaihtele hanskoja, jolloin toiset ehtivät kuivua kunnolla ennen treenejä. Lisäksi nahkahanskoja voi hoitaa nahkalle tarkoitetuilla hoitoaineilla.
Nyrkkeilyssä käytetään paljon muitakin suojia. Esimerkiksi käsi sidotaan ennen hanskan pukemista, jotta nyrkin alue olisi mahdollisimman vakaa ja suojattu. Nyrkkeilyhanskojen lisäksi siis erilaiset siteet, kypärät ja muut suojat ovat tärkeä osa harjoittelua.
Nyrkkeilyhanskojen hinta
Nyrkkeilyhanskojen hintahaitari on aika suuri. Varsinkin valmistuksessa käytetyt materiaalit vaikuttavat hintaan. Thainyrkkeilyhanskat ovat hitusen edullisempia verrattuna nyrkkeilyhanskoihin. Mieti kuinka tosissaan lajia harrastat. Ammattilaisten ja tosissaan treenaavien on hyvä panostaa nyrkkeilyhanskojen laatuun. Tällöin nahka on paras, mutta myös korkealaatuinen synteettinen materiaali on hyvä valinta. Vähän harjoittelevalle ja aloittelijalle riittää myös vinyylinen hanska.
Yleensä nyrkkeilyhanskat maksavat jotain 30 – 150 euron väliltä. 30 – 50 eurolla saa nyrkkeilyhanskat aloittelevalle ja vähän harjoittelevalle. Alle sen hintaiset soveltuvat vain lapsille, ei nyrkkeilysaleille. Alle sadalla eurolla saa hyvälaatuiset hanskat. Jos käyttää hieman enemmän rahaa, niin suorituskyvyssä ei ole kovin suurta eroa. Toisaalta korkealla tasolla kilpailevien nyrkkeilyhanskat voivat maksaa jopa 400 euroa.
Toivottavasti pystyimme auttamaan sinua sopivien nyrkkeilyhanskojen valinnassa. Kannattaa käydä katsomassa paikan päällä sopivia malleja ennen ostopäätöstä. Kysy myös valmentajaltasi vinkkejä. Muista harjoitella ja otella turvallisesti!