Suodata

Sulje

Suodata

Tuotemerkki

Koko

Sort by

Sulje
per sivu

6 tuotteita näkyvillä

6 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

6 tuotteita näkyvillä

6 tuotteita näkyvillä


Säkkihanskat - Yleistietoa säkkihanskoista

Säkkihanskat ovat yhdenlaiset nyrkkeilyhanskat, joita käytetään nimensä mukaisesti säkkitreeneissä niin nyrkkeilyssä, kuntonyrkkeilyssä, thainyrkkeilyssä, potkunyrkkeilyssä ja muissakin kamppailulajeissa. Säkkihanskojen tarkoitus muiden nyrkkeilyhanskojen tavoin on suojata käyttäjää, etteivät iskut tunnu niin ikäviltä ja samalla ne lisäävät myös tukea ja suojaavat käsiä haavoilta, mustelmilta, hiertymiltä ja murtumilta. Ne siis lisäävät huomattavasti harrastamisen turvallisuutta. Säkkihanskoja kutsutaan usein yleisesti myös treenihanskoiksi tai perus nyrkkeilyhanskoiksi.

Millaiset ovat hyvät säkkihanskat?

Säkkihanskat eivät ole yhtä pehmustettuja kuin sparrihanskat, jotteivat kädet ja olkapäät väsyisi harjoitellessa. Niitä käytetään nopeus- ja tekniikkatreeneissä säkin tai pistarien (padien, potkutyynyjen) kanssa, kun harjoitellaan väistöliikkeitä, suojausta ja hyökkäystä. Hanskat ovat yleensä 8 – 12 unssin kokoiset. Ne eivät sovellu sparritreeneihin eli kun harjoitellaan joukkuetoverin tai parin kanssa. Jos pehmustetta on kuitenkin tarpeeksi, niin niitä voi myös käyttää sparrauksessa.

Jotkin nyrkkeilyhanskat ovat ns. traditionaalisen mallisia, jolloin ne ovat pienemmät, kevyemmät ja vähemmän pehmustetut, eikä niissä ole kunnon rannetukea. Näitä malleja ei suositella kuin korkeintaan nopeusharjoitteluun, sillä ne eivät suojaa harrastajan käsiä tarpeeksi, jolloin riski loukkaantumisille on suurempi. Kannattaa suosia moderneja hanskamalleja, missä on enemmän pehmustetta ja muotoilua.

Oma paino, ranteen ja käden koko ja treenitausta vaikuttavat säkkihanskan valintaan. Katso tarkemmin valintaoppaamme nyrkkeilyhanskoista, niin tiedät mitä ottaa huomioon hanskoja valitessa. Panosta hyvin istuviin ja tukeviin säkkihanskoihin, niin treenaamisesta tulee miellyttävämpää!