Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Koko

Sort by

Sulje
per sivu

20 tuotteita näkyvillä

20 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

20 tuotteita näkyvillä

20 tuotteita näkyvillä


Nyrkkeilyhanskat - Yleistietoa hanskoista

Nyrkkeily ja kamppailulajit harjoittavat koko kroppaa monipuolisesti lisäten voimaa, kestävyyttä ja nopeutta sekä kehittäen tasapainoa ja koordinaatiota. Treeneissä on niin tekniikka-, nopeus- kuin ottelutilanteita jäljitteleviä (sparraus) harjoituksia sekä lajinomaisia fysiikka- ja voimatreenejä. Mitkä kuuluvat nyrkkeilijän tai monen kamppailulajin harrastajan perusvarusteisiin? No nyrkkeilyhanskat tietysti! Olit länsimaisen nyrkkeilyn, thainyrkkeillyn, potkunyrkkeilyn, MMA:n tai budolajien harrastaja, niin hanskat auttavat treenaamaan turvallisemmin, mutta tehokkaasti ja monipuolisesti.

Nyrkkeily ja kamppailulajit sopivat lajeina useimmille. Vaikka kyseessä on korkean intensiteetin treenit, niin niissä kehittyy myös moni muu ominaisuus, kuten ketteryys, keskittymiskyky, itsevarmuus ja vartalonhallinta. Monet myös ”päästävät höyryjä”, lieventävät stressiä ja kehittävät itsepuolustustaitoja nyrkkeilemällä. Joillekin tuki- ja liikuntaelinvaivaisille ei näitä lajeja kuitenkaan voi suositella.   

Varusteet ovat oleellinen osa harjoittelua ja ottelemista. Laadukkaat varusteet ja välineet varmistavat sen, että harrastaminen on mahdollisimman turvallista ja miellyttävää.

Nyrkkeilyhanskat tuovat turvallisuutta ja mukavuutta harjoitteluun

Kaikille lajeille yhteistä on hyökkääminen ja hyökkäykseltä puolustautuminen, eli pehmustetta ja tukea täytyy olla riittävästi. Nyrkkeilyhanskat suojaavat sekä harrastajaa tai ottelijaa itseään sekä treenikaveria tai vastustajaa. Myös nyrkkeilysäkkiä hakatessa käytetään hanskoja. Nyrkkeilyhanskat lisäävät harjoittelun turvallisuutta. Luonnollisesti ne myös tekevät harjoittelusta mukavampaa, kun isku ei tunnu esimerkiksi rystysissä niin kovaa. Ne suojaavat käsiä haavoilta, hiertymiltä ja murtumilta sekä tukevat sormia ja rannetta, joten ne vähentävät käden alueen loukkaantumisia. Koska nykyhanskat ovat niin pehmeät ja tukevat, lyödä voi kuitenkin hyvin lujaa, mikä voi jopa lisätä aivotärähdyksien ja aivovaurioiden määrää. Turvallisuus on aina harjoitellessa ykkösasia!

Yleisesti ottaen mitä pehmustetumpi hanska on, sitä vähemmän se painaa ja sitä enemmän sillä iskeminen sattuu. Siksi parin kanssa harjoitellessa käytetään nyrkkeilyhanskoja, joissa on tarpeeksi pehmustetta, eli suojaa molemmille osapuolille. Tekniikka- ja nopeustreeneihin (säkkitreeneihin ja padeillakin treenaamiseen) riittää hieman kevyemmät hanskat, mitkä eivät väsytä niin paljon käsiä ja olkapäitä. Matseissa ja erilaisissa kisoissa ei hanskoissa tarvita niin paljon pehmustetta, sillä tarkoitus on jaksaa otella täysillä alusta loppuun ja voittaa vastustaja.

Erilaiset kamppailulajit ja treenimuoto asettavat vaatimuksia nyrkkeilyhanskoille

Nyrkkeilyhanskat ovat hieman erityyppisiä eri tarkoituksiin ja lajeihin. Niissä on erilaista muotoilua ja hieman eri ominaisuuksia. Tuen ja pehmusteen määrä sekä leveys ja varren pituus vaihtelevat. vaihtelevat. Lajin asettamat vaatimukset ja harjoitustarpeet, oma kuntoiluaktiivisuus ja taso sekä mieltymyksistä määrittävät pitkälti sen, millaiset nyrkkeilyhanskat sopivat kellekin parhaiten. Oletko ammattilainen vai harrastaja? Aiotko kilpailla vai treenata omaksi iloksesi? Millaisia harjoitukset ovat? Treenaatko yksin vai muiden kanssa? 

Yleisesti ottaen nyrkkeilyhanskat on pehmustettu ranteen, kämmenien ja sormien ympäriltä, jolloin hanskat muistuttavat nyrkkiä. Nyrkkeilyhanskat on jaettu edelleen säkkihanskoihin (tai treenihanskoihin), sparrihanskoihin ja otteluhanskoihin. Thai- ja potkunyrkkeilyyn tarkoitetut hanskat ovat hieman avonaisemmat kämmenestä, mikä mahdollistaa paremmin erilaiset otteet. Vapaaotteluun (MMA), taekwondoon ja karateen tarkoitetut hanskat taas eroavat sekä nyrkkeily- että thainyrkkeilyhanskoista.

Oikeanlaisten ja oikeankokoisten nyrkkeilyhanskojen valinta voi olla vaikeaa, sillä valintaan vaikuttavat lajin lisäksi mm. oma paino, ranteen koko, treenaustapa ja harjoittelun taso. Joskus harrastuksen puolesta tai omalla salilla voi olla sopivat nyrkkeilyhanskat, mutta lajia tosissaan harrastavan tai jos on oma nyrkkeilysäkki kotona, on suositeltavaa hommata omat hanskat.

Uusien hanskojen tulisi olla mukavat, mutta tulevat ja tiukat. Käsisiteiden pitää mahtua myös hanskojen sisään.  Varsinkin nahkaiset nyrkkeilyhanskat muotoutuvat vielä käyttäjän käteen käytön myötä. Usein jos hanskat tuntuvat huonolta, ne ovat vääränkokoiset. Nyrkkeilyhanskojen koot ilmoitetaan unsseissa (yleisimmät koot 10-16 oz) ja niitä on erikseen ottelutarkoitukseen sekä sparraus- ja säkkitreeneihin. Joidenkin hanskojen koot ilmoitetaan myös S-XL-kokoina. Nyrkkeilyhanskoja on sekä nauha- että tarrakiinnityksellä. Niiden kunnosta tulee muiden treenivälineiden tapaan pitää hyvää huolta. Nyrkkeilyhanskat tulisi aina kuivattaa ja niitä on hyvä säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa.

Katso monipuolinen nyrkkeilyhanskavalikoimamme ja löydä omasi! Olemme lisäksi laatineet valintaoppaan nyrkkeilyhanskojen vertailun helpottamiseksi.

Nyrkkeilyhanskojen lisäksi saatat tarvita lisäksi nyrkkeilysäkin, rannetukia, käsisiteitä ja teippejä.