Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.

MMA-hanskat

MMA eli Mixed Martial Arts eli vapaaottelu on yleisnimitys täysikontakti-kamppailulajeille. Tässä kamppailulajissa yhdistellään monien lajien tekniikoita sekä pystyasennossa että matolla, sisältäen paljon iskuja ja lukkoja. Harrastajalta vaaditaan paljon, sillä laji on intensiivinen sekä vaatii kovaa kuntoa ja kehittää monipuolisesti eri kunnon osa-alueita. Se lisää niin voimaa, kestävyyttä, nopeutta, reagointia, tasapainoa ja koordinaatiota sekä kehittää keskittymiskykyä ja tahdonvoimaa. Kuten nyrkkeilyssä, treeneissä on niin tekniikka- ja sparritreenejä sekä lajinomaisia fysiikka- ja voimaharjoituksia. Ottelun säännöt vaihtelevat tasosta ja painoluokasta sekä organisaatiosta riippuen.

Vapaaottelijan varusteet tulee olla laadukkaat. MMA-hanskat lisäävät harjoittelun turvallisuutta. Ne suojaavat käsiä ja vastustajaa, mutta samalla mahdollistavat monipuoliset otteet ja tehokkaan treenaamisen.

MM-hanskat eroavat nyrkkeilyhanskoista

Kuten nyrkkeilyssä, thainyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä, vapaaottelussa hanskojen koko (paino) on oleellinen asia. Erikokoiset hanskat soveltuvat eri tarkoituksiin. MMA-hanskat ovat nyrkkeilyhanskoja kevyempiä eli niissä ei ole niin paljon pehmustetta, sillä lajissa täytyy saada käyttää käsiä monipuolisesti erilaisissa otteissa ja heitoissa sekä otella sekä maassa että seisten. Kämmen on avoin, mikä mahdollistaa niin lyömisen kuin painimisen. Vapaaotteluhanskassa sormet ovat myös vapaana eli ilman suojaa. Joissakin hanskamalleissa myös sormien päällä on lisäsuojaa. Vaikka MMA-hanskat ovat paljon riisutumpi versio nyrkkeilyhanskoista, niin niiden käyttö ehkäisee haavoja, hiertymiä ja murtumia. Hanskat myös tukevat käsiä ja rannetta.

Erilaiset vapaaotteluhanskat harjoitteluun ja ottelemiseen

Kamppailuun ja ottelemiseen tarkoitetut hanskat ovat sormista avonaiset ja vähemmän pehmustetut. Otteluhanskat ovat 4 unssin painoiset. MMA-tekniikkatreeneissä ja maassa tapahtuvassa sparrauksessa käytetään 6-8 unssin hanskoja. Sparraukseen tarkoitetuissa MMA-hanskoissa on tuplasti pehmustetta. Topatummat hanskat voivat tietysti olla joihinkin liikkeisiin haitaksi, mutta harrastajien turvallisuus ja treenimukavuus on oleellisin asia.

Seisaaltaan tapahtuvassa harjoittelussa ja sparrauksessa käytetään painavampia hanskoja, mihin soveltuvat myös nyrkkeilyhanskat. MMA:ssa on muiden nyrkkeilylajien tavoin säkkitreenejä ja potkutyynytreenejä (padeilla). Tähän tarkoitukseen vapaaotteluhanskat voivat olla liian kevyet, ja iskut tuntuvat hyvin epämiellyttäviltä ja voivat altistaa loukkaantumisille. Nyrkkeilyhanskat ovat pehmustetummat, mikä lisää treenimukavuutta ja tuovat lisää suojaa. Myös pistehanskoja voidaan käyttää harjoituksissa.

Jos lajia harrastaa tosissaan, on suositeltavaa hommata kilpailemiseen ja sparraukseen eri hanskat. Näin harjoittelu on tehokasta, monipuolista ja ennen kaikkea turvallista. Myös siteitä ja tukia on hyvä hankkia. Etsi itsellesi sopivat vapaaotteluhanskat tai nyrkkeilyhanskat valikoimastamme. Voit lukea myös lisätietoa nyrkkeilyhanskojen valintaoppaasta.