-
Ilmainen toimitus noutopaketilla
tilauksille, jotka ylittävät 69€ (max. 30kg)
-
Nopeat toimitukset
vain 2-4 arkipäivää tuotteesta riippuen
-
Tilaa ilman riskiä
ilmainen tuotepalautus 60pv ajan
-
Alin hintatakuu
maksa vain markkinoiden halvin hinta
Suodata
Sulje
Suodata
Yleistä jumppamatoista
Jumppamatto kuuluu jokaisen liikunnan harrastajan peruskuntoiluvälineisiin. Vaikka joissakin jumpissa voi pärjätä ilman jumppamattoa, niin suosittelemme sitä kuitenkin jokaiselle kotikuntoilijalle, sillä se suojaa, lisää pitoa ja pehmentää kosketusta sekä edistää turvallisuutta ja treenimukavuutta. Oli kyseessä sitten venyttely, jooga, pilates, keskivartalon treeni, rauhallinen kotijumppatuokio TV:n edessä tai rankka online HIIT-training, niin jumppamatto soveltuu hyvin kaikkiin lattiatasossa suoritettaviin liikkeisiin. Esimerkiksi vatsarutistukset, punnerrukset, erilaiset pidot ja hypyt sujuvat vaivattomammin. Oma jumppamatto mahdollistaa myös joustavamman treenaamisen.
Hyvä jumppamatto on ennen kaikkea mukavantuntuinen. Se pehmentää iskuja ja suojaa selkää, polvia, käsiä, jalkoja ja muita ruumiinosia, jotka ovat lattiaa vasten. Näin ollen paikat eivät kipeydy eikä treeni jää sen takia tekemättä. Mukavuuden lisäksi tukea ja pitoa tuova matto edistää harjoittelun turvallisuutta sekä ehkäisee vammoja ja loukkaantumisia, kun raajat eivät pääse liukumaan pois alta. Saat myös treenistä enemmän irti, kun liikkeet saa suoritettua oikeaoppisemmin ja asennon säilyttäminen on helpompaa.
Jumppamattoja useisiin tarkoituksiin
Jumppamattoja on moniin eri tarkoituksiin eikä sama matto sovi joka treeniin, joten on hyvä tietää mikä ajaa asiansa omaa lajia ja kuntoilua ajatellen parhaiten. ”Yleismatto” soveltuu moneen tarkoitukseen. Jumppamaton paksuus on tavallisimmin 1 – 1,5 cm ja pituus 140 – 170 cm.
Kevyitä mattoja on helppo siirtää ja kuljettaa sekä riittävät hyvin peruskuntoiluun ja venyttelyyn. Paksummat matot taas ovat omiaan kovan intensiteetin treenille. Kestäviä ja jäykempiä mattoja on yleensä liikuntakeskuksissa, mutta sellaisen voi myös hankkia kotikuntosalille, jos sitä ei tarvitse liikutella paikasta toiseen.
On hyvä huomioida, että varsinkaan tasapainoa vaativassa harjoittelussa perusmatto ei ole paras mahdollinen valinta. Pehmeällä ja paksulla matolla jalat hieman uppoavat maata kohti, sillä materiaali antaa yleensä jonkin verran periksi. Pilatekseen ja joogaan sopiikin yleensä ohuempi matto, joka on vakaa ja jossa on hyvä tarttumapinta maata vasten. Myöskään jalkojen ei pitäisi luisua matolla, jolloin vaativammatkin asennot sujuvat ongelmitta. Näiden paksuus on yleensä 0,3 – 0,6 cm ja pituus 170 – 180 cm. Kostetutta imevä ja joustamaton materiaali on joogaan paras valinta.
Jos taas aiot hankkia alustan esimerkiksi kotikuntosalillesi tai kuntoilulaitteen alle, valitse jäykempi materiaali, koska se suojaa lattiaa paremmin kulumilta. Tällaisia alustoja on eri kokoisia sekä rakennettavissa juuri halutun kokoiseksi yhdistämällä neliön muotoisia blokkeja.
Mitä huomioida treenimattoa valitessa?
Eri lajivaatimusten lisäksi päätöksen ”oikeanlaisesta” treenimatosta teet sinä itse. Mieltymyksiä on monia. Tärkeintä on, että se miellyttää sinua ja tuntuu omanlaiselta. Valinnanvaraa riittää. On eri värisiä, kuvioituja, kokoisia ja tuntuisia mattoja, joista jokainen voi valita omiin tarpeisiinsa ja sisustukseensa juuri sen sopivimman.
Pari seikkaa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon. Jos olet allerginen lateksille, niin vältä luonnonkumista tehtyjä treenimattoja. Yleisimmät mattojen valmistusmateriaalimme ovat PVC (vinyyli) ja ympäristöystävällisempi NBR (nitriittikumiseos).
Oman treenimaton voi halutessaan ottaa mukaan liikuntakeskuksiin ja muihin harrastuksiin, mikä parantaa henkilökohtaista hygieniaa, sillä bakteerit eivät leviä käyttäjältä toiselle. Jos aiot kuljettaa mattoa mukanasi, niin esimerkiksi kantokassiin rullattava tai taiteltava vaihtoehto sopii varmasti sinulle. Huomioi myös kuinka paljon tilaa kotonasi on treenimatolle. Pystytkö varastoimaan sen helposti harjoituskertojen välissä?
Pidä treenimatostasi hyvää huolta ja säilytä sitä oikeaoppisesti, niin siitä on sinulle iloa pitkään. Matto kannattaa puhdistaa joka käyttökerran jälkeen. Veden lisäksi voit ajoittain käyttää puhdistusainetta. Muista kuivattaa matto huolellisesti ennen varastointia tai käyttöönottoa.
Turvallista ja mukavaa treeniä!