Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Sort by

Sulje
per sivu

8 tuotteita näkyvillä

8 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

8 tuotteita näkyvillä

8 tuotteita näkyvillä


Hammassuojat - Hyvä tietää hammassuojista

Harrastatko kamppailu- tai kontaktilajia, kuten jalkapalloa, jääkiekkoa, pesäpalloa, rullalautailua tai vaikkapa nyrkkeilyä? Hammassuojat ovat tällöin sinun juttusi! Ne ovat pieni investointi oman terveyden ja turvallisuuden ylläpitoon etenkin sen kaltaisissa lajeissa, joissa tulee iskuja kasvoihin ja päähän, on riski kaatua tai on kontaktissa nopeasti liikkuvien pelivälineiden tai vastustajien kanssa. Kukaan ei halua rikkoontunutta hammasta tai suu/hammasvammoja, jotka tekevät erittäin kipeää ja näyttävät epämiellyttävältä.

Hammassuojat on suuniteltu ehkäisemään hampaiden katkeamista, huulivammoja ja muita suun vahinkoja. Ne suojaavat sekä ylä- että alahampaita, vaimentavat iskuja ja pienentävät painetta. Kaikista monipuolisimmat suojat ehkäisevät myös aivotärähdyksiä. Hammassuojista riippuen niissä voi olla lisäpehmustetta, monia kerroksia, hengityskanavia ja iskunvaimennusta. Hengistyskanavat edistävät hapenottokykyä treenatessa.

Yleensä hammassuojat mukautetaan omiin hampaisiin keittämällä niitä ensin vedessä ja puremalla lämmitettyjä suojia sitten suussa. Muovinen tai geelinen hammassuojien materiaali muotoituu yksilöllisesti suussa tarjoten täydellista suojaa. Suojien tulisi sopia ja istua hyvin suuhun, pysyä paikoillaan, olla makavantuntuiset eikä rajoittaa hengitystä tai puhetta. Muista vaihtaa hammassuojat tarpeeksi usein, sillä ne kuluvat käytössä, jolloin niiden teho heikkenee. Etenkin nuorten suu ja hampaat kehittyvät nopeasti, joten suojien vaihto tiheämmin on viisasta. Hammassuojia on myös hammasrautoja käyttäville.

Hammassuojien käyttö parantaa huomattavasti turvallisuutta suorituskyvystä tinkimättä. Ehkäise yleisiä suun ja kasvojen vammoja omalla kohdallasi!