-
Ilmainen toimitus noutopaketilla
tilauksille, jotka ylittävät 69€ (max. 30kg)
-
Nopeat toimitukset
vain 2-4 arkipäivää tuotteesta riippuen
-
Tilaa ilman riskiä
ilmainen tuotepalautus 60pv ajan
-
Alin hintatakuu
maksa vain markkinoiden halvin hinta
Suodata
Sulje
Suodata
HARJOITUSVASTUKSET JA TARVIKKEET PYÖRÄILYYN
Jos pyöräilyharrastus on karannut korkealle tasolle ja treenaaminen onnistuu vain omalla pyörällä, mutta kelit eivät salli lenkin heittämistä, on harjoitusvastus loistava sijoitus omaan harrastukseen. Harjoitusvastus mahdollistaa oman pyörän kytkemisen vastusta säätelevään laitteeseen, joka mahdollistaa treenaamisen omalla pyörällä sisätiloissa ja paikoillaan. Joten jos talvi on ankara eikä pyöräilykelit ole juuri mitä toivoit, kannattaa harjoitusvastuksen hankinta pistää mietintään. Me Treenikaupassa kokosimme kätevän valintaoppaan, jonka avulla vastuksen hankinta sujuu helpommin.
ERITYYPPISET HARJOITUSVASTUKSET
Harjoitusvastukset ovat kehittyneet hurjasti teknologian kehittymisen myötä ja nykyään markkinoilla on tarjolla montaa eri tyyppiä, joista valita. Yleisin vastustyyppi on pyörän taakse asennettava vastus, jota on saatavilla myös kahta eri tyyppiä: takapyörän kanssa käytettävä vastus, sekä takapyörän korvaava vastus.
Takapyörän kanssa käytettävät vastukset ovat yleisesti kevyempirakenteisia ja tarkoitettu keveämpään käyttöön kuin takapyörän korvaavat vastukset. Jos vastus ei ole aivan jatkuvassa käytössä, ja halutaan se välillä siirtää sivuun säilöön, on esimerkiksi Wahoo KICKR SNAP erinomainen valinta ensivastukseksi. Takapyörän kanssa käytettävät harjoitusvastukset ovat helpompia ja nopeampia asentaa pyörään, joten siksi ne soveltuvat ajoittaiseen harjoitteluun paremmin. Takapyörän kanssa käytettäviä vastuksia löytyy myös eri tasoisia, joten kannattaa hankinnassa kiinnittää huomiota esim. älyominaisuuksiin, joita ei kaikista vastuksista välttämättä löydy.
Ilman takapyörää käytettävät harjoitusvastukset ovat yleisesti painavampia ja rakenteeltaan jämäkämpiä, sekä tarjoavat enemmän ominaisuuksia kuin takapyörän kanssa käytettävät vastukset. Rakenteen takia takapyörän korvaavat vastukset soveltuvat paremmin käytettäväksi yhdessä tietyssä paikassa pitemmällä ajanjaksolla. Vastus asennetaan takapyörän tilalle ja pyörän ketjut asetetaan takapakkaan, joka on kiinni vastuksessa. Kehittyneet ominaisuudet ja teknologia pyrkivät jäljentämään todenmukaista pyöräilyä ja moni vastus mahdollistaa mm. äärimmäisen tarkan nopeuden ja kadenssin mittaamisen, sekä nousua simuloivan vastuksen. Lisäksi useimmissa vastuksissa on kattavat älyominaisuudet, ja ovat liitettävissä lukuisiin treeniapplikaatioihin, joiden avulla harjoittelu viedään vieläkin korkeammalle tasolle. Jos etsinnässä on kovan tason harjoitusvastus, joka kattaa kaikki viimeisimmät ominaisuudet, on esim. Wahoo KICKR V5 aivan omaa luokkaansa.
Pyöräilyrullat simuloivat maan liikkumista pyörän alla ja näin tarjoavat erittäin todenmukaista harjoittelukokemusta. Harjoitusrullat koostuvat edessä sijaitsevasta pyörivästä rullasta sekä takana sijaitsevasta rullaparista, joiden päällä pyörää poljetaan aivan kuten maalla. Koska rullat eivät lukitse pyörää mihinkään kiinteästi, on aloittelevan harjoittelijan syytä ottaa rauhallisesti ja treenata aluksi esimerkiksi lähellä seinää, josta voidaan tarvittaessa ottaa tukea.
Älypyörät edustavat uusinta uutta teknologiaa ja poikkeavat perinteisistä kunto- ja spinningpyöristä monella tapaa. Älypyörät ovat yleisesti suunniteltu ammattitason harjoittelua varten ja tarjoavat ominaisuuksia, joita ei mistään muista kuntolaitteista löydy. Esimerkiksi Wahoo KICKR BIKE on täysin kustomoitava älypyörä, joka simuloi todenmukaista kilpapyöräilyä aivan uudella tasolla. Jos siis pyöräily on todellinen intohimo, niin voi älypyörä olla juuri se oikea hankinta, sillä se tarjoaa mahdollisuuksia, joita muut harjoittelutavat eivät välttämättä pysty.
TÄRKEÄT KRITEERIT HARJOITUSVASTUKSEN HANKINNASSA
Kun vastuksen tyyppi on päätetty, on tärkeää tutkia mallien eri ominaisuuksia ennen ostopäätöstä jotta hankinta olisi omaan harjoitteluun juuri täydellinen. Kriteereistä ehkä tärkein on ensimmäisenä tarkistettava liitäntä. Tarkista siis, että vastus soveltuu käytettäväksi oman pyörän kanssa. Moniin vastuksiin on saatavilla erikseen myös lisäosia, jotka mahdollistavat tiettyjen pyörien liittämisen vastukseen.
Oman harjoittelun kannalta on tärkeä miettiä myös omaa tasoa ja tavoitteitaan. Näiden mietintä auttaa myös päättämään kuinka kovatasoinen vastus tarvitaan. Tarvittavat maksimivastus määritellään oman tason mukaan, ja on erityisen tärkeä kriteeri intervalliharjoittelun kannalta. Vastustason lisäksi kannattaa miettiä mikäli harjoitusvastuksen halutaan simuloivan korkeustason vaihtelua, joka useissa vastuksissa on myös ominaisuutena tarjoten jopa 15% simuloidun ylämäen.
Koska vastusharjoittelu tapahtuu yleisesti sisätiloissa, kannattaa miettiä myös vastuksesta lähtevää melutasoa. Jos harjoittelu tapahtuu esimerkiksi kerros- tai rivitalossa, tai jos treenihetket tuppaavat sijoittumaan yön tai aamun pikkutunneille, kannattaa valita hiljainen vastus harjoitteluun.
LISÄVARUSTEET SISÄPYÖRÄILYYN
Sisäpyöräilyn lisävarusteet ovat kehitetty juuri erityisesti sisäpyöräilyä varten ja auttavat tekemään harjoittelusta mahdollisimman todentuntuista ja vaivatonta. Suosittelemme erityisesti alusmaton hankintaa harjoitusvastuksen yhteydessä. Matto nimittäin pitää pyörän sekä vastuksen paremmin paikoillaan kovan harjoittelun aikana, sekä suojaa samalla lattiaa kulumiselta ja hieltä.
Toinen suosittelemamme lisävaruste on esimerkiksi sisäpyöräilyyn tarkoitetut tuulettimet, jotka simuloivat pyöräilyn vastatuulta. Koska vastuksen kanssa harjoittelu tapahtuu yleensä sisällä ja paikoillaan, ei viilentävää tuulta saavuteta luonnollisesti. Tällöin keho ylikuumentuu herkemmin ja voi vaikuttaa suoriutumiseen. Tuulettimet ratkaisevat ongelman ja auttavat kehoa viilentymään tehokkaasti. Tarjolla on myös älytuulettimia kuten Wahoo KICKR HEADWIND, jotka toimivat responsiivisesti mukautuen omaan pyöräilyyn.