Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Max. Käyttäjäpaino

Ilmanpaine (PSI)

Evät

Rakenne

Paksuus

Sort by

Sulje
Sivu
per sivu

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 28

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 28

Sort by

Sulje
Sivu
per sivu

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 28

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 28

SUP-lautailu on hauskaa liikuntaa kesäksi

Suomessa ja muualla Euroopassa suosioon räjähtänyt liikuntamuoto SUP-lautailu on harvinaisen hauskaa ja koko perheelle sopivaa tekemistä aurinkoiseksi kesäpäiväksi. Lauta vain mukaan rannalle tai mökille, ja päivä kuluu rennosti lipuen järvellä!

Lajin nimi tulee sanoista Stand Up Paddle, joka tarkoittaa melomista seisaaltaan. Useimpien lautojen mukana tulee pitkä ja usein pituussäädettävä mela, jonka avulla melominen vedessä luonnistuu hyvin seisoma-asennossa. Monet melovat SUP-laudoilla myös istualtaan tai polviltaan.

SUP-lautailu nousi suosioon Havaijilla 1900-luvun alkupuolella, kun surffaajat käyttivät melaa apunaan laudan ohjaamisessa. Kätevä tapa liikkua pitkin rantaviivaa kehitti lopulta surffilautaa kooltaan suuremman ja vakaamman SUP-laudan, joka lopulta levisi myös makeille vesille rauhallisiin järvimaisemiin.

 

SUP-laudan valintaopas

SUP-laudat voidaan jakaa kahteen kategoriaan: ilmatäytteiset ja kovarunkoiset SUP-laudat. Molemmilla tyypeillä on omat vahvuutensa, joten laudan valintaa tehdessä kannattaa ennen kaikkea miettiä omaa tarvetta sekä laudan käyttötarkoitusta. Riippumatta laudan tyypistä, kannattaa valintaa tehdessä myös aluksi miettiä SUP-laudan muotoa, mittoja, rakennetta, sekä maksimi käyttöpainoa oman tarpeen mukaan.

  • Ilmalla täytettävät SUP-laudat ovat suurimmalle osalle käyttäjäkunnasta se oikea valinta, sillä niiden rakenne mahdollistaa lautojen tyhjentämisen käytön jälkeen, jolloin lautaa on todella kätevä säilyttää pienessä tilassa ja kuljettaa esim. mökille tai rannalle. Ilmatäytteiset laudat ovat myös yleisesti edullisempia kuin kovat laudat.
  • Kovat SUP-laudat taas tarjoavat arvoa kokeneemmille suppailijoille, koska ne kulkevat hiukan paremmin rankemmassa säässä ja aallokossa kuin ilmatäytteiset. Kovarunkoiset laudat ovat myös aina käyttövalmiita, jolloin säilyt pumppaamiselta.

Ilmatäytteisten lautojen mukana tulee yleisesti niiden täyttämiseen soveltuva pumppu, jonka avulla lauta täyttyy suht. vaivatta ja nopeasti. Joten jos ennen kaikkea toivot että lauta on helppo ottaa mukaan päiväreissulle tai laukussa rannalle, suosittelemme tutustumaan Treenikaupan valikoimaan ilmatäytteisistä SUP-laudoista.

Jos taas suppailu tapahtuu yhdessä paikkaa esimerkiksi aina mökillä tai omassa rannassa, ja haluat mahdollisimman hyvän laudan suppailuun, voi kovarunkoinen SUP-lauta olla parempi vaihtoehto.