Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Sort by

Sulje
per sivu

10 tuotteita näkyvillä

10 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

10 tuotteita näkyvillä

10 tuotteita näkyvillä


Yleistietoa hyppynaruista

Hyppynaruilla hyppiminen on aerobista kuntoilua parhaimmillaan, mikä ei katso aikaa tai paikkaa. Jos et esimerkiksi pidä juoksumatolla, kuntopyörällä tai crosstrainerilla kuntoilusta, niin hyppynaru ratkaisee ongelman. Se on todella tehokas ja yksinkertainen tapa saada hiki päälle ja syke korkealle. Monilla hyppynarulla hyppiminen on jäänyt vain muistoksi lapsuuden leikeistä, mutta nyt harrastuksen voi virittää ihan uudelle tasolle. Hyppynaru on rahallisesti hyvin edullinen investointi oman yleiskunnon kohentamiseen. Hyppynaruilla treenaaminen on osa monenlaisessa lajiharjoittelussa ja sitä hyödynnetään yleisesti koordinaatio- ja hyppyharjoittelussa sekä lämmittelyssä esimerkiksi nyrkkeilyssä ja muissa kamppailulajeissa. Naruja käytetään paljon myös mm. crossfitissa, valmennuksessa ja fitnessharrastuksissa. Niinpä hyppynaruja löytyy lähes jokaisesta liikuntakeskuksesta ja kuntosalilta.

Muutakin kuin aerobista treeniä

Naruhyppely kehittää ensisijaisesti hengityselimistön kuntoa sekä vahvistaa sydän- ja verenkiertoelimistöä. Se kuluttaa valtavasti energiaa eli auttaa laihduttamisessa ja painonhallinnassa sekä kiinteyttää. Hyppiminen voi polttaa jopa 500 – 700 kilokaloria tunnissa. 10 minuutin naruhyppely vastaa puolen tunnin hölkkää tai 20 minuutin uintia. Lisäksi hyppynarulla hyppiminen kehittää lihasvoimaa, ketteryyttä ja koordinaatiota sekä on hyväksi luustolle, parantaa imunestekiertoa jaloissa ja pitää alaselän kunnossa.

Jos olet aloittelija, niin kannattaa aloittaa hyppynarutreenit maltillisesti. Voit harjoitella hyppynarulla lähes joka päivä ja vaikkapa aamuin illoin. Tee ensin parin minuutin hyppysarjoja, sitten pidennä viiteen minuuttiin, edelleen kymmeneen ja vaikkapa lopuksi 15 minuuttiin. Hyppynarun voi ottaa myös lenkille mukaan intervalliharjoituksiin. Muista kuitenkin pitää yksi palauttava lepopäivä.

Mitä ottaa huomioon hyppynarun valinnassa ja hyppytekniikassa?

Jokaisella on omat mieltymyksensä hyppynarujen suhteen. Yksi pitää kevyistä, toinen lisäpainoilla varustetuista hyppynaruista, toinen nahkaisista ja kolmas laakeroiduista. Kahvoja niin muovisia, pehmustettuja kuin puisiakin. Hyppynarujen pituudet vaihtelevat 270 – 290 cm välillä ja osa hyppynaruista on säädettäviä. Voit myös lyhentää narua kiertämällä sitä käden ympäri. Oikean pituiseksi säädät hyppynarusi, kun seisot narun päällä ja kädet yltävät vyötärön ja alakylkiluiden kohdalle. Hyppynarun valintaan vaikuttaa tietysti myös sen käyttötarkoitus.

Perushyppynaru sopii hyvin kaikkiin käyttötarkoituksiin, etenkin nopeutta ja koordinaatiota kehittämään. Se on niin kutsuttu ”nopeushyppynaru”, joka on suhteellisen ohut, kevyt, rullaa nopeasti ja kääntyy sujuvasti. Treenaamisen tällaisen hyppynarun kanssa on erittäin intensiivistä, koska nopeutta saa kasvatettua hyvin suureksi. Nahkainen hyppynaru on hieman perushyppynarua painavampi, mikä antaa enemmän tuntumaa hyppelyyn. Naru ei sotkeudu niin helposti kuin perushyppynarussa. Voimahyppynaruissa taas on lisäpainoa tuomassa harjoitteluun lisähaastetta. Valikoimassa on hyppynaruja, joissa lisäpaino on vain kahvoissa tai jaettu tasaisesti koko hyppynarun mitalle. Voimahyppynarujen etuna on, että se polttaa enemmän kaloreita ja lisää voimaa ja kestävyyttä. Sen sujuvan liikeradan ansiosta voi keskittyä myös helposti erikoisempaan jalkatyöhön nopeuden sijaan.

Hyppytekniikassa on hyvä muistaa pitää kädet sivuilla tai hieman edessä. Olkapäät pysyvät paikallaan. Pyörimisliike lähtee ranteista. Hyppiessä ainoastaan päkijät käyvät maassa ja hypyn aikana jalat pidetään lähes suorina, pienellä koukistuksella. Kun olet löytänyt rytmin, niin etene sen jälkeen vaikeampiin harjoituksiin säätäen hyppykorkeutta ja pyöritysrytmiä.  Voit haastaa itseäsi ja hyppiä vuorojaloin, polvia nostaen, yhdellä jalalla, haara- tai sivuhypyin, välillä vieden kädet ristiin tai tehdä vaikkapa tuplanaruhyppyjä.