Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Sort by

Sulje
per sivu

13 tuotteita näkyvillä

13 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

13 tuotteita näkyvillä

13 tuotteita näkyvillä

Rentouttavaa ja tehokasta joogaa

Joogan harrastajien määrä on kasvatun räjähdysmäisesti eikä se enää ole vain tietynlaisen idealogian ja elämäntavan omaavien harrastus. Joogassa keskitytään hetkeen ja hengitykseen sekä edetään rauhallisesti ja virtaavasti asennosta toiseen. Jooga-asennoista käytetään tavanomaisesti nimitystä asana. Asanoita tehdään lepoasennossa, istuen, seisten tai pää alaspäin. On suositeltavaa tehdä harjoituksia erilaisissa asennoissa, sillä silloin niiden hyödyt ovat monipuolisemmat. Jooga vahvistaa hengityselimistöä, parantaa liikkuvuutta, tasapainoa ja ryhtiä, vähentää alaselän kipuja sekä lisää lihaskestävyyttä, vahvistaen etenkin vartalon syviä lihaksia. 

Asentoharjoitusten lisäksi joogassa usein myös meditoidaan, mikä on eräänlaista terapiaa keholle ja mielelle. Joogaan liittyykin alun perin uskonnollisuus kuten zeniläisyys ja buddhalaisuus. Jooga auttaa siis myös rauhoittumaan ja rentoutumaan, mikä lisää kokonaisvaltaista hyvää oloa sekä parantaa keskittymiskykyä. 

Millaisia joogavälineitä tarvitsen?

Joogaa voi harrastaa omatoimisesti kotona tai kuntosalilla tai osallistua ohjatuille joogatunneille. Omia joogavälineitä voi hyödyntää niin kotiharjoittelussa, mökillä kuin liikuntakeskuksissa. Ne kulkevat helposti mukana pienen kokonsa ja keveytensä ansiosta. Omien joogavälineiden käyttö myös parantaa hygieniaa.

Valikoimastamme löydät mm. paikallaan hyvin pysyviä joogamattoja, joogapalikoita, joogavöitä, joogapyyhkeitä ja muita varusteita. Joogamatto on normaalia jumppamattoa ohuempi ja pitävämpi, jolloin asentojen suorittaminen on turvallisempaa ja tehokkaampaa. Se myös suojaa ja lämmittää kylmällä ja kovalla lattialla. Joogablokkia ja joogavyötä voi käyttää avustamaan asentoihin pääsemistä sekä helpottamaan esimerkiksi venytystä jonkin vamman vuoksi. Ne soveltuvat hyvin aloittelijoille ja jäykkyyksistä kärsiville. 

Valitse itsellesi sopivat varusteet, joiden avulla kehityt joogaharrastuksessa!