Pilatesvälineet

Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Paksuus

Pituus

Ripustusrenkaat

Koko

Paino

Sort by

Sulje
per sivu

9 tuotteita näkyvillä

9 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

9 tuotteita näkyvillä

9 tuotteita näkyvillä

Pilateksessa voima tulee syvältä

Pilates on laji, jonka moni on löytänyt etsiessään apua vaivoihinsa. Pilatesmenetelmiä on erilaisia, jotka pohjautuvat Joseph Pilateksen 1900-alussa kehittämään kehonhallintatekniikkaan, jonka idea on vahvistaa vartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein. 

Harjoittelu on suhteellisen rauhallista, mutta se haastaa monipuolisesti kehoa, koska liikkeet tulisi tehdä keskittyneesti oikealla tekniikalla alusta loppuun. Keskivartalon tuella ja hengityksellä on suuri merkitys. Hengitystä käytetään hyväksi etenkin syvien lihasten lihasaktivaatiossa uloshengitysvaiheessa. Lisäksi liikkeet tehdään keskittyneesti kiinnittäen huomiota täsmälliseen liikkeiden suorittamiseen. Kuten joogassa, myös pilateksessa liikkeet pyritään tekemään ilman pysähtymistä.

Pilates sopii kaikille, niin kuntoutujille kuin urheilijoillekin. Harjoittelu kehittää lihaskuntoa ja kehonhallintaa, vahvistaa keskivartaloa, parantaa ryhtiä ja liikkuvuutta sekä ehkäisee vammoja ja selkäkipuja. Pilates myös muokkaa ruumiinrakennetta solakammaksi sekä opettaa rentoutumista, oikeaoppisia suoritustekniikoita ja hengitystä.

Pilatesvälineet lisäävät tehoa, tekniikkaa ja keskittymistä

Valikoimastamme löydät laadukkaat ja monipuoliset pilatesvälineet, joilla saat lisätehoa harjoitteluun, vahvistat syviä lihaksia, edistät liikkuvuutta ja notkeutta sekä helpotat keskittymistä. Pilatesharjoittelu onnistuu hyvin myös ilman ihmeellisempiä välineitä, mutta ainakin hyvin pitävä joogamatto on hyvä olla. Lisäksi harjoittelussa hyödynnetään mm. pieniä käsipainoja ja pilatespalloja, käsi- ja nilkkapainoja, pilatesrullia, pilatesrenkaita ja jumppapalloja. 

Pientä palloa pidetään tavallisesti eri keskivartalon harjoitteissa jalkojen välissä, mikä auttaa aktivoimaan oikeita lihaksia. Myös pilatesrenkaan käytöllä (painaminen raajoja vasten) pyritään aktivoimaan etenkin keskivartalon syviä lihaksia liikkeiden suorittamisen aikana. Sitä käytetään myös ylä- ja alaraajojen vahvistamiseen. Pitkä pilatesrulla (90-100 cm) on yksi tavallisimmista pilatesvälineistä, jonka avulla saa tehtyä monipuolisia liikkeitä, ja joka autaa niin ikään keskivartalon syvien lihasten treenaamisessa.

Pilatesharjoituksia voi tehdä kotona, matkoilla, kuntosaleilla tai vaikkapa työpaikalla. Niitä on helppo varastoida ja liikutella paikasta toiseen.