Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Koko

Sort by

Sulje
Sivu
per sivu

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 41

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 41

Sort by

Sulje
Sivu
per sivu

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 41

Tuotteita näkyvillä 1-20 / 41


Kehonhuolto- ja hierontavälineet

Kehonhuollon ja venyttelyn ymmärrys on kasvanut ja käytetyt toimenpiteet ja välineet ovat monipuolistuneet valtavasti vuosien saatossa. Tämän vuoksi mm. rullien, fasciapallojen ja muiden hierontavälineiden käyttö on lisääntynyt. Venyttelyä ja kehonhuoltoa voi harrastaa kätevästi kotona, kun nämä välineet ovat monipuolisesti kaikkien ulottuvilla. Kehonhuolto ja hieronta helpottavat jumi- ja kiputiloja, rentouttavat, venyttävät, lisäävät liikkuvuutta sekä käsittely liikuttaa myös hyvin nesteitä ja venyttää pintafasciaa, mikä on erittäin hyödyllistä hermostolle, lymfakierrolle ja verisuonten toiminnalle.

Kehonhuollosta ja venyttelystä sekä esimerkiksi joogasta ja pilateksesta on apua moneen eri vaivaan ja niiden harrastaminen auttaa kehoa voimaan paremmin. Venyttelyn ja kehonhuollon apuvälineitä on kotiolojen lisäksi liikuntakeskuksissa ja kuntosaleilla sekä niitä hyödynnetään paljon fysioterapiassa ja urheiluvalmennuksessa. Ne soveltuvat hyvin eri kuntotasoisille ja -ikäisille ihmisille. Välineet ovat lisäksi edullisia, niitä on helppo käyttää ja niitä voi kantaa mukanaan eri harrastuksiin tai matkalle pienen kokonsa ja painonsa puolesta.

Fasciapalloilla kehonhuoltoa ja liikkuvuutta

Fasciapallot hoitavat kehoa, lihasjäykkyyttä ja triggeripisteitä tehokkaasti. Triggeripisteet sijaitsevat tietyissä kohdissa lihaksia ja niiden ympäröiviä kudoksia. Pisteitä painamalla kipu saattaa tuntua muuallakin kuin itse painetussa kohdassa eli kivut ja jumit heijastuvat usein jonnekin päin kehoa. Fasciapallokäsittelyllä voi venyttää fascioita eli lihaskalvoja. Lihaskalvot ympäröivät lihaksia ja eri fasciat yhdistyvät toisiinsa toiminnalliseksi verkostoksi. Jos fasciat ovat tiukalla, niin se lisää kitkaa ja vaikuttaa negatiivisesti lihasten toimintaan sekä lisää kipuja ja toimintarajoitteita.

Pallot on näin ollen tarkoitettu kehon aktiiviseen huoltoon, palautumiseen ja lihaskalvojen hoitoon sekä ne toimivat myös venyttelyn ja hieronnan apuvälineinä. Kätevintä niiden käytössä on, että niillä pääsee käsiksi syvälle ja tarkasti haluttuihin lihaksiin, etenkin pienempien lihasryhmien lihasten kuten jalkapohjien, olkapäiden, kainalon, lavan alueen, yläselän ja käsien lihaksiin.

Fasciapallojen käyttö on helppoa. Pallo asetetaan hierottavan kehonosan alle ja rullaillaan edestakaisin, jolloin hierottava kohta painautuu palloa vasten ja pehmytkudokset aktivoituvat paineen vuoksi. Yksittäisten kovien pallojen halkaisija on 6,3 cm eikä materiaali anna periksi. Valikoimissa on myös tuplapalloja, joiden avulla voi esimerkiksi rullata kätevästi selkärangan molempaa puolta yhtäaikaisesti. Sileiden versioiden lisäksi meillä on nystyröillä eri lisävarusteilla ja hihnoilla varustettuja hierontapalloja. Joku malli sopii paremmin toiselle, ja se on pitkälti maksuasia, vaikka toki lihasten koolla ja aikaisemmalla kokemuksella kehonhuollosta on merkitystä. Säännöllinen käyttö lievittää kipuja ja rentouttaa, parantaa liikeratoja ja ryhtiä sekä aktivoivat aineenvaihduntaa ja verenkiertoa.

Kehon aktiivisempaan huoltoon ja avaamiseen sekä lihaskalvojen muokkaamiseen sopivat myös erilaiset rullat. Rullailu on kehonhuoltoa, joka rentouttaa lihaksia ja auttaa venyttelyssä. Putkirullan avulla pääset eroon lihasjumeista ja kivuista sekä parannat kehosi liikkuvuutta, joustavuutta ja verenkiertoa. Pystyt poistamaan kireyttä lihaksista, jänteistä, nivelsiteistä ja sidekudoksista. Foam rollereilla voit myös aktivoida lihasta ennen urheilusuoritusta eli hyödyntää lämmittelyssä tai sitten käyttää apuna treenin jälkeen loppuverryttelyssä, jolloin se nopeuttaa palautumista. Lisää rollereista tästä

Muut hierontavälineet

Lisäksi valikoimassa on hierontaan tarkoitettuja erityyppisiä muita tankoja ja rullia, joilla rullataan tai painellaan esimerkiksi niskaa tai jalkoja pitkin omin käsin voimin. Näitäkin on olemassa piikeillä tai ilman. Lisäksi on sähköllä toimivia laitteita, joiden käyttö ei vaadi itseltä minkäänlaisia ponnisteluja, vaan voi keskittyä muihin asioihin tai täysin rentoutumiseen ja kivun lievitykseen. Näitä ovat hartian ja niskan alueen rumpuhieroja ja hierontatyyny. Etenkin rumpuhieroja on todella monipuolinen ja tehokas hierontaväline, vaikka kyllä muutkin toki rentouttavat, helpottavat jännitys- ja kiputiloja sekä aktivoivat verenkiertoa.