Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Koko

Sort by

Sulje
per sivu

17 tuotteita näkyvillä

17 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

17 tuotteita näkyvillä

17 tuotteita näkyvillä


Yleistä jumppapalloista

Valikoimassamme on jumppapalloja joka lähtöön ja eri tarkoituksiin. On isoja, keskisuuria, pieniä ja tuplapalloja. Hienointa on, että ne sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille monipuolisuutensa ansiosta. Jumppapalloja käytetään paljon fysioterapiassa ja ryhmäliikuntatunneilla. Jumppapalloa voi hyödyntää kuntoilun lisäksi toimistossa ergonomisempana vaihtoehtona normaalin tuolin sijaan. Jumppapallo on mukavantuntuinen ”alusta”. Sen päällä on pehmeä maata, olit sitten mahallaan, selällään tai sivuttain. Ihanteellinen valinta, jos et halua luittesi tai niveliesi kipeytyvän ja jos haluat ehkäistä selkäkipuja. Fitnesspallolla harjoittelu lisää lihasvoimaa ja kehonhallintaa. Pinnallisten lihasten treenaamisen lisäksi saat kehitettyä tehokkaasti myös vartalon syviä lihaksia, jotka jäävät usein liian vähälle huomiolle. Niillä on olennainen asema asennon säilyttämisessä. Jumppapallon käyttäminen haastaa siis koko kroppaa ja etenkin keskivartaloa, jolloin ryhtisi sekä tasapainosi paranevat ja näin ollen voit ehkäistä myös vammoja. Siksi onkin selvää, miksi moni valitsee itselleen juuri jumppapallon.

Haasta itsesi jumppapallon avulla

Koska jumppapallo on pehmeä ja epästabiili, sen päällä pysyminen ja asennon kontrollointi tuottaa haasteita. Tasapaino paranee, kun syviä vatsa- ja selkälihaksia tulee käytettyä miltei huomaamatta. Harjoittelun aikana saat aktivoitua sellaisia tukilihaksia, jotka eivät normaalissa treenissä juurikaan ole käytössä. Keskivartalon tuki kehittyy huimasti fitnesspallolla treenatessa.

Jumppapallolla saa tehtyä sekä hidastempoisia, keskitason että kovan intensiteetin treenejä. Sinä päätät tahdin. Olennaista on kuitenkin keskittyä liikkeiden oikeaoppiseen suorittamiseen, jotta harjoitus olisi mahdollisimman tehokas. Edistyneempikin kuntoilija saa hien pintaan liikkeitä, asentoja ja kulmia muunnellen. Mitä kokonaisvaltaisempi ja koko kehoa haastavampi liike, sitä useampi lihas joutuu töihin samanaikaisesti, mikä vaikeuttaa asennon säilyttämistä ja kehittää monipuolisesti lihasvoimaa. Esimerkiksi lantionnostossa jalat tekevät enemmän töitä pallon päällä ja keskivartalon tuen pitäminen on haasteellista verrattuna tasaiseen alustaan. Venyttelykin onnistuu mukavasti pallon avulla sekä niitä käytetään myös joogassa.

Jumppapallo on myös mainio vaihtoehto työtuoliksi. Se on selkäystävällisempi ja parantaa ryhtiä, kun syviä lihaksia joutuu aktivoimaan istuma-asennon ylläpidossa. Toimistossa et kuitenkaan välttämättä jaksa olla pallon päällä koko päivää. Istumisen muuttuessa haastavaksi pallolla voi taukojumpata keskivartalon ja lantionpohjan lihaksia aktivoiden -ja miksipä ei venyttelisi ylävartaloa samalla! Asentojen vaihtaminen on enemmän kuin suositeltavaa. Niinpä työpäivän aikana tulee huomaamatta pidettyjä työkykyä ja terveyttä edistäviä taukoja.

Treeniopas jumppapallolla harjoitteluun >

Minkä pallon valitsisin?

Jumppapalloviidakossa menee kokeneemmankin treenaajan pää pyörälle. Mikä sopii juuri minulle? Käyttötarkoituksen perusteella on kuitenkin helppo lähteä kartoittamaan, mikä jumppapallo kannattaa valita. Etsitkö jumppapalloa kuntoiluun vai istumiseen vai kenties molempiin?
Jumppapallon koot ovat 55 cm, 65 cm ja 75 cm. Useimmille sopii 65 cm halkaisijaltaan oleva jumppapallo, mutta pitkille ihmisille (yli 180 cm) soveltuu parhaiten 75 cm pallot ja lyhyille taas (alle 160 cm) 55 cm pallot. Lisäksi paino vaikuttaa jonkin verran sopivan kokoisen pallon valintaan. On hyvä huomioida, että äärimmilleen pumpatun pallon päällä on vaikea pysyä ja harjoittelu vaikeutuu, joten siihen on hyvä jättää vähän varaa. Liian pieni jumppapallo ei tavallisesti haittaa kuntoilussa, mutta istumatarkoitukseen on parempi valita tarpeeksi suuri pallo. Jalkojen tulisi istuma-asennossa jäädä 90 asteen kulmaan. Mitä pitkäikäisempää jumppapalloa etsit, sitä enemmän sinun tulee kiinnittää huomiota pallon laatuun. Jos pallo on käytössä sekä työtuolina että kuntoiluvälineenä tai kovassa treenissä, niin kannattaa valita parempilaatuinen materiaali. Kestävimmät fitnesspallot soveltuvat parhaiten ammattilaisten käyttöön ja kuntosaleille.

Pilatespalloa ja Core-palloa taas käytetään pilateksessa, kehonhuollon treeneissä ja keskivartalon harjoituksissa. Pienten pallojen (koot 20-23 cm) avulla saa tehokkuutta liikkeisiin, sillä ne tuovat harjoituksiin lisää kontrollia ja keskittymistä, mikä parantaa mm. kestävyyttä. Niitä käytetään esimerkiksi jalkojen välissä tai selän alla pitämään sisäreidet ja keskivartalon tuki aktiivisina. Kyykkyihinkin saa aivan uuden tuntuman! Nystyröillä varustettu pallo toimii myös terapiapallona tehostaen venyttelyä ja parantaen pintaverenkiertoa. Pienempiä jumppapalloja voi helposti kantaa mukana matkoilla tai ottaa mukaan liikuntakeskuksiin esimerkiksi ryhmäliikuntatunneille. Mukana tulevat pienet pumput on myös helppo kuljettaa mukana, jolloin pallo pysyy halutun kokoisena.
Ovaalipallo on astetta turvallisempi jumppaväline varsinkin ikääntyneille ja selkäongelmaisille. Lisäksi valikoimassamme on Bosu-pallo, jolla voi harjoittaa lihasvoiman ja tasapainon lisäksi monipuolisemmin ketteryyttä ja alavartaloa.
Valitse siis laajasta valikoimastamme omasi ja haasta itsesi!

KokotaulukkoKuinka valita oikean kokoinen jumppapallo?

Katso myös

Laadukkaat Gymstick jumppapallot >
Isot jumppapallot yli 180cm pitkille >
Keskikokoiset jumppapallot 162-180cm pitkille >
Pienet jumppapallot  149-162cm pitkille >