Suodata

Sulje

Suodata

Hinta

Tuotemerkki

Sort by

Sulje
per sivu

6 tuotteita näkyvillä

6 tuotteita näkyvillä

Sort by

Sulje
per sivu

6 tuotteita näkyvillä

6 tuotteita näkyvillä


Voimakuminauhoilla voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta


Voimakuminauhat ovat monipuolisempia, kestävämpiä ja tarjoavat moninkertaista vastusta ja haastetta tavallisiin vastuskuminauhoihin verrattuna. Ne ovat suuria suljettuja kuminauhoja ja sopivat kaiken tasoisille harjoittelijoille. Voimakuminauhat soveltuvat hyvin nopeus- ja kiihtyvyysvoiman harjoittamiseen, joustavuuden edistämiseen, kehonpainoharjoitteluun ja CrosFitiin. Voimakuminauhaliikkeillä saa kehitettyä lihasvoimaa ja -kestävyyttä, liikkuvuutta, kasvatettua lihaksia (myös syviä lihaksia) sekä kiinteytettyä vartaloa. Käyttö edistää kehonhallintaa sekä kehittää myös aerobista kuntoa. Lisäksi voimakuminauhalla voi kätevästi avustaa leuanvetoja.

Myös kokeneen kuntosalilla kävijän kannattaa käyttää välillä voimakuminauhoja, sillä se tuo erilaista lihasärsykettä ja stimulaatiota, mihin lihakset ovat tottuneet. Miksi? Vastuskuminauhoilla harjoittelu vahvistaa ja venyttää lihassyitä parantaen notkeutta ja lihaskontrollia. Lihakset työskentelevät sekä työntö- että jarrutusvaiheessa tehokkaasti, mikä auttaa niitä kehittymään monipuolisemmin. Voimakuminauhojen käyttö on nivelystävällistä ja ehkäisee vammoja. Ne sopivat erinomaisesti lämmittelyyn, palautteluun ja kuntoutukseen. Voimakuminauhoja voi käyttää kätevästi kotona tai ne voi helposti ottaa mukaan vaikkapa töihin, salille, mökille tai matkalle!

Voimakuminauhat ovat hyvin monipuolisia treenivälineitä


Vastuskuminauhat antavat harjoittajalle jatkuvan ja kokonaisvaltaisen jännitteen lihaksiin, mikä mahdollistaa täydellisen keskittymisen lihaksen liikerataan (konsentrinen: voiman tuottaminen liikkeen suuntaisesti ja eksentrinen: jarruttava lihastyö liikkeen vastakkaiseen suuntaan eli negatiivinen toisto). Konsentrisessa vaiheessa lihas supistuu ja pituus lyhenee, kun taas eksentrisessä vaiheessa kuten penkissä tankoa alas laskiessa lihas venyy ja pituus kasvaa. Oikeaoppinen lihasharjoittelu vaatii lihaksien stimulointia kumpaakin suuntaan. Monet treenaajat laiminlyövät tietämättään lihaksen negatiivisen lihastyön vaihetta laskemalla painot nopeasti alas. Vastuskuminauhojen käyttö pakottaa keskittymään ja kontrolloimaan jännitystä tasaisesti, joten lihaksen oikeaoppinen harjoittaminen tulee helpommin luonnostaan.

Kuminauhaharjoitteita on todella paljon, joten kotioloissakin pystyy treenaamaan tehokkaasti ja monipuolisesti. Voimakuminauhoilla voi harjoittaa niin ala- kuin ylävartaloa. Ne vahvistavat tehokkaasti myös keskivartaloa. Liikkeitä voi tehdä seisaaltaan, istuen, kyljellään tai selinmakuulla. Kuminauhan voi pujottaa jalkapohjien alta, virittää penkin alle tai vaikkapa sitoa ovenkahvaan tai laittaa pylvään ympäri. Voimakuminauhoilla voi tehdä mm. soutuja, rintaa, hauiskääntöjä, pystysoutua, olkapää- tai ojentajaharjoitteita. Lisäksi voimakuminauhat ovat omiaan nopeusvoiman kehittämiseen, erilaisiin hyppy- ja ketteryysharjoituksiin. Jos tavoitteenasi on saada ensimmäinen leukasi tai sitten kasvattaa toistomäärää, niin voimakuminauhan avulla onnistut varmasti.

Valitse voimakuminauha tasosi ja tarkoituksesi mukaan


Voimakuminauhan valitseminen on helppoa, kunhan tiedät mitä tarkoitusta varten sen olet hommaamassa. Voimakuminauhoja on yleensä neljää eri vahvuutta, ja vetovastus vaihtelee 15 – 100 kilon välillä. Kuminauhan kokonaispituus on yli kaksi metriä ja sitä voi venyttää 250 % alkuperäisestä pituudesta. Jos olet kokeneempi ja lihaskuntosi on hyvällä tasolla, valitse paksumpi kuminauha. Mitä paksumpi tai suurikokoisempi vastuskuminauha on, sitä enemmän siinä on vastusta. Jos taas olet aloittelija tai jos vastuskuminauha tulee esimerkiksi fysioterapiaan, kuntoutukseen tai lämmittelyyn, niin valitse ohut ja enemmän periksi antava kuminauha. Suosittelemme kuitenkin ostamaan muutaman eri vahvuuden varsinkin, jos haluat tehdä koko kropan kattavia harjoitteita. Kuminauhan vastus kannattaa aina valita sen mukaan, minkälaisia harjoitteita sillä tehdään. Esimerkiksi jalkoihin keskittyvät harjoitteet yleensä tarvitsevat hiukan jäykemmän kuminauhavastuksen kuin yläkroppaa treenaavat liikkeet. Toisaalta leuanvedossa suurempi vastus helpottaa liikkeen suorittamista ja pienempi vastus taas avustaa sinua vähemmän haastaen sinua enemmän.