-
Ilmainen toimitus noutopaketilla
tilauksille, jotka ylittävät 69€ (max. 30kg)
-
Nopeat toimitukset
vain 2-4 arkipäivää tuotteesta riippuen
-
Tilaa ilman riskiä
ilmainen tuotepalautus 60pv ajan
-
Alin hintatakuu
maksa vain markkinoiden halvin hinta
Miten valitsen pingispöydän ja pingismailan
Moni on varmasti kokeillut pingistä ainakin kerran elämässään, ja huomannut kuinka hieno laji on kyseessä. Yleensä pingiksen pelaamista kokeillaankin jossain muualla kuin kotona ennen välineiden hankintaa. Mutta entä kun lajiin on ihastuttu, ja edessä on omien pingisvälineiden ostaminen kotiin? Mistä tiedän, minkälaisen pingispöydän tarvitsen? Entäpä pingismailat ja -pallot?
Onneksi pöytätenniksen harrastaminen onnistuu jo huomattavasti pienemmällä sijoittamisella kuin moni muu laji. Pöytätenniksen harjoittelu vaatii minimissään mailan ja pallon, joiden hankinta onnistuu myös hyvin vähäiselläkin budjetilla. Varsinainen pelaaminen vaatii kuitenkin lisäksi vielä toisen mailan ja pingispöydän, jossa on keskellä verkko. Jo pelkästään pingismailoja löytyy laidasta laitaan, suunnattu eri tyyppisille ja tasoisille pelaajille eri hintaluokissa. Myös pingispalloja tuntuu olevan montaa erilaista mistä valita. Kun päästään pingispöytiin asti, voidaan huomata kuinka vaihtelevaa pöytätenniksen pelaaminen voi oikeastaan olla. Ja kun päästään vielä kunnolla sisälle lajiin ja ammattilaistasolle, huomataan kuinka kaikkien tuntema autotallipeli voikin olla aikamoista välineurheilua!
Kuka olisi uskonut, että hauska seurapeli voi olla näin teknistä? Siksi me Treenikaupalla olemme laatineet tämän kätevän infopaketin, jonka avulla pyrimme helpottamaan sinun ostopäätöstäsi koskien pingisvälineiden hankintaa!
Valintaoppaan sisältö:
- Pingismailojen eroavaisuudet
- Treenikaupan mailaehdotukset
- Pingispallon valinta
- Pingispöydän valinta
- Pingiksen muut tarvikkeet
Pingismailojen eroavaisuudet
Pöytätennismailoja valmistetaan yhtä montaa erilaista kuin on pelaajia. Tavallisen harrastelijan käsissä mailojen eroja ei välttämättä huomaa ajoittaisessa pelaamisessa, jolloin tärkeimmät kriteerit tulisi olla mailan laatu ja kestävyys budjettiin nähden. Kun päästään kuitenkin hiukan korkeammalle tasolle, valinta jolla on suurin vaikutus pelaamiseen on se, minkä tyyppisellä pingismailalla pelataan. Siksi onkin hyvä tietää minkälaisilla eroavaisuuksilla pingismailan rakenteessa tai materiaaleissa hienosäädetään omaa lyömistä ja pelaamista.
Pingismailat valmistetaan lähtökohtaisesti puisesta rungosta/kahvasta ja kumista tehdyistä päällysteistä molemmin puolin mailaa, joihin pallo osuu lyödessä. Jotkut mailat esimerkiksi ulkokäyttöä varten, on valmistettu puun sijaan muovista parempaa kestävyyttä varten. Pienet muutokset pingismailan rakenteessa tai materiaaleissa vaikuttavat lyömiseen ja pelityyliin. Maila valitaankin yleensä myötäilemään ja tehostamaan omaa pelaamistyyliä, joten tietyn tyyppinen maila voi sopia paremmin yhdelle kuin toiselle.
- Paksuus: Mailan paksuuteen vaikuttaa sen kumipäällyste. Kumipäällyste koostuu ulkopinnasta, sekä sen ja rungon väliin jäävästä sienikumista. Päällysteen paksuus vaikuttaa lyöntinopeuteen ja pallon hallintaan. Ohuempi kumipäällyste tarjoaa parempaa hallintaa, kun taas paksumpi päällyste tehostaa lyöntinopeutta.
- Päällysteen ominaisuudet: Päällysteen ulkopinnassa on pieniä näppylöitä, jotka voi olla suunnattuna joko ulospäin tai sisäänpäin. Sisäänpäin suunnatut näppylät ovat mailoissa yleisimmät. Ulospäin suunnatut näppylät esiintyvät lähinnä kovissa mailoissa joissa ei oli sienikumia, suunnattu aloitteleville pelaajille. Myös päällysteen kitka on hyvä huomioida pelityylin kehittyessä, sillä se vaikuttaa kierteisiin.
- Kahva: Kahvoja löytyy sekä käteen muotoiltuja, että täysin suoria. Kahvan valinta on mieltymyskysymys, joten parhaiten se selviää kokeilemalla erilaisia mailoja eri kahvoilla.
- Muotoilu: Sääntöjen mukaan pingismaila saa olla minkä kokoinen ja muotoinen tahansa. Mailat valmistetaan kuitenkin yleisesti hyvin saman kokoisina, yleensä pyöreällä mutta myös neliskanttisella lavalla.
Treenikaupan mailaehdotukset
Aloittelijalle paras maila on semmoinen, joka ensi sijassa tuntuu itselle hyvältä. Pelaamisen perusteiden oppimisen kannalta kannattaa valita ensimmäiseksi mailaksi painottaen enemmän hallintaa kuin nopeutta tai kierteitä. Hyviä mailoja aloittelijoille, joita voimme suositella valikoimastamme ovat:
Kokeneempi pelaaja, jolla lyönti ja pingiksen perusteet ovat jo hallussa, voi alkaa panostamaan mailassa enemmän nopeuteen ja kierteisiin viedäkseen pelaamisensa uudelle tasolle. Hyviä mailoja keskitason pelaajille valikoimastamme:
Kokeneemman pelaajan kannattaa hankkia ITTF-hyväksytty maila mahdollista kisaamista varten. Kun pelinopeus kasvaa ja kierteet lisääntyvät, mailan valinta alkaa vaikuttamaan entistä enemmän pelaamiseen. Mailoja kovan tason pelaajille Treenikaupan valikoimasta:
Katso koko pingismailojen valikoima täältä >
Pingispallon valinta
Pöytätenniksessä käytettävät pallot valmistetaan saman kokoisina ja painoisina. Standardi koko pallolle on 40mm halkaisija, ja se painaa 2,7 grammaa. Yleisimmät pingispallojen värivaihtoehdot ovat valkoinen ja oranssi.
Pingispallot tulevat yleensä monipakkauksissa esim. 6 kpl seteissä, tai jopa 100 kpl megapakkauksissa. Pallot merkataan 1-3 tähteä, riippuen niiden valmistuslaadusta. 1-tähden pallot soveltuvat paremmin kotiin ja viihdekäyttöön, kun taas 3-tähden tarkempilaatuiset pallot soveltuvat tosipelaajille harjoitteluun ja kisoihin.
Pingispöydän valinta
Pingispöydän valinta on pingiksen tarvikkeiden päätöksistä suurin. Onneksi useimmat pöydät ovat kuitenkin valmistettu käyttötarkoituksien mukaan ja lähtökohtaisesti standardimitoissa, joten valinnan voi perustaa puhtaasti omaan tarpeeseen.
Pingispöydän koko
Standardi pingispöytä on kooltaan 274 cm x 152,5 cm, joka on myös kisoissa käytettävä pelipinta-ala. Pingispöydän hankinnassa kannattaa ottaa huomioon pelaamiseen tarvittava alue pöydän ympärillä. Suositeltavaa on, että pöydän päädyissä on vähintään 1,5 metrin alue ylimääräistä tilaa, sekä 1 metrin alue pöydän sivuilla, jotta pelaajat mahtuvat liikkumaan pöydän ympärillä estotta. Mitä kovemmalla tasolla pelaaminen on, sitä enemmän pöydän ympärille kannattaa varata tilaa. Jos pingisharrastus on selkeästi vain viihdetasolla, myös vakiokokoa pienemmät pöydät voivat olla hyvä ratkaisu!
Pöytälevyn paksuus
Suurin eroavaisuus vakiokokoisissa pingispöydissä on pöytälevyn paksuus, joka vaikuttaa pöydän kestävyyteen sekä pallon kimpoamiseen. Mitä paksumpi pöytä on, sitä pidempään se todennäköisesti tulee kestämään. Paksu pöytä säilyttää muotonsa pidempään ja pysyy suorana, joka on olennaista pallon tarkkaa kimpoamista varten. Ohuemmat pöydät eivät säilytä muotoansa yhtä hyvin, jolloin pöytä vääntyy ajan myötä ja pallo alkaa kimpoamaan väärällä tavalla haitaten peliä. Tavalliseen harrastekäyttöön riittää hyvin 16mm paksu pöytä, kun taas kovempitasoiselle pelaajalle parempi vaihtoehto on 19mm tai paksumpi pingispöytä.
Sisä- vai ulkokäyttöön?
Myöskin tärkeä kriteeri jota kannattaa harkita ennen pingispöydän ostoa, on se että tuleeko pöytä sisä- vai ulkokäyttöön. Jatkuvaan ulkokäyttöön tarkoitettujen pöytien ominaisuudet ja rakenne on huomioitu pöydän valmistuksessa, tehden niistä kestävämpiä vaihtelevalle säälle ja lämpötilalle. Me Treenikaupalla emme kuitenkaan suosittele ulkokäyttöön tarkoitettujen pöytienkään säilömistä ulkona koko talvea, johtuen Suomen kovista pakkasista ja lumimäärästä!
Verkko
Verkko jonka yli palloa lyödään, on vakiokorkeudeltaan 15,25cm. Useimmissa pingispöydissä tulee mukana helposti irrotettava ja asennettava verkko reunatolppineen. Pöytään manuaalisesti kiinnitettävän verkon etu on sen nopea irti ottaminen ja mahdollisuus sen korvaamiseen tarvittaessa. Pingikseen on saatavilla myös erityyppisiä verkkoja eri mekanismeilla, joiden valinta perustuu omaan mieltymykseen.
Pingispöydän muut ominaisuudet
Suurin osa pingispöydistä valmistetaan joko sinisellä tai vihreällä tason viimeistelyllä. Useimmat laadukkaat pingispöydät on valmistettu kokoontaitettavalla mekanismilla, jolloin pöydän päädyt nousevat kätevästi pystyyn helpottamaan siirtämistä ja säästämään tilaa. Lisäksi kokoontaitettavan pöydän etu on mahdollisuus harjoitteluun yksin, kun vain toinen puoli pöydästä nostetaan ylös, jolloin pallo kimpoaa seinästä takaisin omalle puolelle. Pöydän hankinnassa kannattaa huomioida värin ja taitettavuuden lisäksi myös kaikki muut ominaisuudet, kuten renkaat jos pöytää on tarvetta siirrellä paljon, tai esimerkiksi pöytään integroidut mailapidikkeet.
Pingispöydät sisälle ja ulos >
Pingiksen muut tarvikkeet
Jos kaikki tarvittava pingiksen pelaamiseen on jo hankittu tai valinnat tuotteista on jo tehty, niin kannattaa huomioida myös muut pingiksen lisävälineet joille voi tulla tarvetta. Jos pingispöytä on hankittu esimerkiksi kesähelteiden ajanvietteeksi käytettäväksi ulos, voi olla fiksua hankkia pöytään suojahuppu kun sade pääsee yllättämään. Jos pelaaminen on jo kovalla tasolla ja pingismaila kulkeutuu usein mukana, myös mailan suojapussi voi olla tarpeellinen hankinta.
Kaikki tarvittavat lisävarusteet pingikseen >
Siirry pingisvälineisiin tästä >
Suosituimmat pingisvälineet